Antwerp kreeg onterecht een strafschop tegen Charleroi volgens Referee Department

Antwerp kreeg onterecht een strafschop tegen Charleroi volgens Referee Department

Foto: Photo News

De strafschop die Antwerp zondag kreeg in zijn thuiswedstrijd tegen Charleroi had niet mogen gegeven worden. Dat meldt het Referee Department.

Antwerp kreeg tegen Charleroi op het uur een strafschop nadat Dieumerci Mbokani tegen de arm van Nurio schoot. Scheidsrechter Bram van Driessche wees meteen naar de stip. De VAR vroeg toch om eens naar de beelden te kijken, wat hij ook deed, maar hij bleef bij zijn beslissing.

Het Referee Department, die de beslissingen van de scheidsrechters onder de loep neemt, liet maandag echter weten dat de penalty onterecht werd toegekend. “De verdediger van Charleroi hield zijn arm niet in een onnatuurlijke beweging toen de bal werd aangeschoten. Hij maakte dus geen handspel en de strafschop had niet mogen worden toegekend.” Uiteindelijk miste Mbokani wel vanop de stip.

Eerder in de wedstrijd kreeg ook Charleroi een penalty na een fout van doelman Sinan Bolat. Maar die stopte daarna de penalty van Morioka.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.