Gentenaar Daan Schalck wordt enige CEO van havenbedrijf North Sea Port

Gentenaar Daan Schalck wordt enige CEO van havenbedrijf North Sea Port

Foto: Photo News

Gent -

Daan Schalck wordt vanaf september de enige CEO van havenbedrijf North Sea Port. Het mandaat van de Nederlandse co-CEO Jan Lagasse loopt af.

North Sea Port ontstond in 2018 na de fusie van Havenbedrijf Gent en Zeeland Seaports. Het gefuseerde havenbedrijf werd sindsdien geleid door de Daan Schalck, CEO van North Sea Port, en Jan Lagasse, sinds 2014 CEO van Zeeland Seaports. Aan die duobaan komt op 1 september een einde.

Het mandaat van Lagasse als CEO van het nieuwe havenbedrijf loopt overeenkomstig eerdere afspraken af. Daan Schalck neemt vanaf dan alleen de leiding van het bedrijf op zich. Dat laat North Sea Port maandag weten. “De twee co-CEO’s en het Toezichtsorgaan van North Sea Port hebben in goed overleg besloten om verder te gaan met één CEO, huidig co-CEO Daan Schalck.”

Gentenaar Daan Schalck wordt enige CEO van havenbedrijf North Sea Port
Jan Lagasse en Daan Schalck Foto: BELGA

Gents schepen van Haven en waarnemend voorzitter van het Toezichtsorgaan Sofie Bracke (Open VLD) bedankt Jan Lagasse uitdrukkelijk “voor zijn rol en verwezenlijkingen in de succesvolle fusie van de twee havenbedrijven tot North Sea Port”. Toekomstig CEO Daan Schalck zal nauw samenwerken met de toekomstige nieuwe voorzitter van het Toezichtsorgaan die later dit jaar wordt benoemd.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio