CD&V op Valentijnsontbijt: "Neem oppositievoorstellen ter harte, we dienen allemaal hetzelfde doel"

Destelbergen - De CD&V-oppositie van Destelbergen-Heusden gaat er prat op als laatste het glas te heffen op 2020. Zondag gebeurde dat in één ruk tijdens het Valentijnsontbijt, ruim twee weken na de nieuwjaarsmaand dus. Fractieleider Carolien Ongena deed met de achterban van bijna 300 sympathisanten vooral een warme oproep naar de Open VLD-N-VA-meerderheid: "Neem onze tussenkomsten en voorstellen in de gemeenteraad ter harte. Want uiteindelijk dienen we allemaal hetzelfde doel. Dat is onze gemeente mooier, veiliger en aangenamer maken voor u en voor uw gezin.”

CD&V focuste in het politieke verhaal op twee zaken. Eerst en vooral het afvalbeleid van de gemeente, die sinds 1 februari het afval per killogram laat betalen. "Dat er betaald wordt per kilo, daar hebben we geen probleem mee. Het is belangrijk dat er bewuster omgegaan wordt met afval en dat er nog beter gesorteerd wordt. De vraag alleen is: waarom moet dat meer kosten? Want dat de factuur voor gezinnen met kinderen zal stijgen, is zeker. Wie bewust sorteert, moet beloond worden in plaats van gestraft", aldus Carolien Ongena.

Een tweede concreet dossier waaraan ze refereeerde, was de ontwikkeling van de sportsite voor KFC Heusden. "Een goede zaak. CD&V heeft in de vorige legislatuur de nodige stappen ondernomen om recreatiegrond in de Nederbroekstraat aan te kopen om zo de voetbalclub te herlocaliseren", aldus Ongena. "Maar in de meerjarenbegroting is daarvoor wel heel veel geld uitgetrokken: 3,5 miljoen en daarbovenop nog eens een jaarlijks kost van 243.000 euro voor het beheer en onderhoud". De boodschap van de oppositie was duidelijk: "Geef KFC Heusden waar ze recht op hebben, geef hen degelijke infrastructuur, maar houd het financieel binnen de perken. Want alleen dan kan je het verantwoorden naar andere sportclubs en naar de belastingbetaler."

Op het Valentijnsontbijt was er ook lof voor Katrien Penne, ondertussen een jaar voorzitter van de lokale fractie, en aandacht voor de nationale inbreng van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi, in het gezelschap van zijn even sympathieke hond Pamuk, die behalve in de studio van 'De Slimste Mens' nu ook rondsnuffelde in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio