Egan Bernal mikt volgend jaar op dubbel Giro-Tour

Egan Bernal mikt volgend jaar op dubbel Giro-Tour

Foto: EPA-EFE

Egan Bernal (23) wil volgend jaar graag de Giro en de Tour rijden. Dat vertelt hij in een lang interview met de Spaanse krant El Pais. Ook dit jaar overwoog de Colombiaan al even om te dubbelen. “We hebben erover nagedacht, maar we zagen meteen in dat dit geen goed jaar was. Mocht ik na mijn Tour-overwinning de Giro hebben gedaan, dan had iedereen verwacht dat ik meteen zou winnen of op zijn minst het podium zou halen. Bovendien is er dit jaar een week minder tussen beide races dan in 2019. De beste beslissing is om op de Tour te focussen. De Giro wordt iets voor het jaar nadien.”

Bernal kijkt ook al vooruit naar de rolverdeling bij Team Ineos in de aanstaande Tour, waar hij met Geraint Thomas en Chris Froome twee ploegmaats heeft die ook op eindwinst mikken. “Het is ingewikkeld. Dave (manager Brailsford, nvdr.) geeft me zijn woord: ik zal de steun hebben van de ploeg. Maar dat zegt hij natuurlijk ook tegen Thomas en Froome.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.