Fed Cup-kapitein Johan Van Herck ontleedt eerste wedstrijd van Kim III: “Haar spreidstand toont dat ze zich goed voelt”

Fed Cup-kapitein Johan Van Herck ontleedt eerste wedstrijd van Kim III: “Haar spreidstand toont dat ze zich goed voelt”

Kim Clijsters heeft haar vuurdoop achter de rug. Kim III begon met een nederlaag, maar de Limburgse liet ook zien dat ze nog steeds heel goed kan tennissen. Fed Cup-kapitein Johan Van Herck ontleedt haar partij.

LEES OOK. Kim Clijsters verlaat Dubai met opgeschroefd zelfvertrouwen: “Mijn trainer had me die splits eigenlijk verboden”

De algemene indruk

“Deze eerste wedstrijd is meer dan geslaagd. Ik heb Kim onlangs een week aan het werk gezien toen ze sparringpartner voor de Fed Cup was – ik heb niet alle, maar toch behoorlijk wat trainingen van haar gezien – en ze heeft de verwachtingen op z’n minst geëvenaard, of zelfs overtroffen. Zo’n eerste match is altijd moeilijk. Dit zal haar vertrouwen geven en motiveren om te blijven bouwen. Ze kan focussen op heel vele goede dingen, al is het nu zien hoe haar lichaam zal reageren.”

De kwaliteit van haar slagen

“Als Kim wat meer tijd kreeg, kwamen haar slagen zeer goed uit. Dat zag je al in december: als Kim goed achter de bal kan staan, komt die bal ongelooflijk snel en goed terug. Die power is ze niet kwijt.”

De opslag

“Iedereen die lang uit het tenniscircuit is geweest – of het door een maandenlange blessure is of je er nu jaren uit was zoals Kim –, heeft een zwakke plek. Dat bleek bij haar comeback de opslag, met tien dubbele fouten. Op het einde van de partij heeft ze die wel al beter aangepakt.”

Haar agressiviteit

“Garbine Muguruza is niet de eerste de beste, niet voor niets behaalde ze de finale van de afgelopen Australian Open. Als je bekijkt welk hoog niveau ze in haar wedstrijd tegen Kim haalde, heeft Kim het heel goed gedaan. Vanuit een haast verloren positie (1 set en 0-3 achter) heeft ze hard teruggevochten en steeg haar niveau. Haar vechtlust is ze niet kwijt.”

Haar beweeglijkheid

“Haar beweeglijkheid, dat is een stuk pure fitheid, maar ook een stuk aanvoelen wat er gebeurt op het tennisveld. Hoe meer matchen ze zal spelen en hoe meer ze zal trainen met de meisjes, hoe meer dat zal terugkomen. Ook hier: je zag haar op dat vlak groeien in de wedstrijd. Dat ze weer haar spreidstand toonde, is een teken dat ze vertrouwen heeft, dat ze zich goed voelde op de baan.”

LEES OOK. Internationale pers vol lof over Kim Clijsters: “In België kunnen drie kinderen trots zijn op hun moeder”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.