Ann Wauters bereidt Olympische Spelen voor in België en keert niet meer terug naar Turkije

Ann Wauters bereidt Olympische Spelen voor in België en keert niet meer terug naar Turkije

Foto: BELGA

Ann Wauters (39) keert niet meer terug naar haar Turkse club Kayseri. “Met de sportieve en medische staf is beslist om de Spelen in België voor te bereiden”, zegt de kapitein van de Belgian Cats.

Ann Wauters tekende vorig jaar in november een contract bij het Turkse Kayseri, waar ze vroeger al eens actief was. “Door knieperikelen en een operatie kwam ik meer dan een seizoen niet in actie op clubniveau. Voor het olympisch kwalificatietoernooi in Oostende wilde ik matchritme opdoen en bij Kayseri kon dat”, zei Ann Wauters.

Na de kwalificatie voor de Olympische Spelen ging de vijfvoudige Europese Speelster van het Jaar met de sportieve en medische staf rond de tafel zitten. “Er werd beslist om met een meer individuele aanpak te werken. Ik zal trainen in Move To Cure in Antwerpen, bij Lieven Maesschaelck. Daarnaast zal ik ploegtrainingen afwerken bij eersteklasser Namen.” Bij die club is bondscoach Philip Mestdagh coach en spelen collega-Cats Hanne Mestdagh en Serena-Lynn Geldof. “Tot de voorbereiding begint (8 juni) bij de Belgian Cats, zal ik me zo dus voorbereiden op de Spelen.”

Meesseman blijft in Washington

Collega-Cat Emma Meesseman zal ook volgend seizoen voor Washington Mystics uitkomen. Het wordt voor Meesseman het zevende seizoen bij de Mystics. Met Meesseman in het team bereikten de Mystics in vijf van de zes seizoenen de play-offs. Vorig jaar leidde Meesseman hen naar de titel en werd de Belgische tot MVP van de finale verkozen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.