Zes nieuwe handelszaken openen binnenkort de deuren

Campagne ‘Start je droomzaak’ lokte al 88 ondernemers

Campagne ‘Start je droomzaak’ lokte al 88 ondernemers

Bruno Dhaenens van Odiel (links), Julia en James van Gentlemen (in het midden) en afscheidnemend centrummanager Chris Verghote (rechts). Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - De campagne ‘Start in Deinze je droomzaak’ overtuigde sinds de start in 2017 eind vorig jaar reeds 82 ondernemers om een handelszaak op te starten. Daar komen in de volgende weken nog eens zes nieuwe zaken bij. Daarenboven voerden de afscheidnemende Chris Verghote en de vzw Deinze Winkelstad reeds met een 50-tal ondernemers de eerste kennismakingsgesprekken om ook in Deinze een zaak te openen.

Centrummanager Chris Verghote neemt afscheid met succesvolle actie

“Het positieve ondernemerschap dat leeft in Deinze, stimuleert startende ondernemers om te kiezen voor Deinze”, zegt schepen van lokale economie Bruno Dhaenens (Open Deinze). “De stad straalt een grote dynamiek uit en mensen voelen dat de stad actief bezig is om Deinze op alle facetten nog aantrekkelijker te maken voor zowel de inwoners als de consumenten.”

“Veel leegstand is al weggewerkt”, zegt centrummanager Chris Verghote die na 4 jaar activiteit en ontelbare initiatieven een nieuwe uitdaging aangaat. “Belangrijk is verder dat handelszaken die zich elders vestigden of zaken van handelaars die met pensioen gingen niet lang gesloten bleven. Ik neem wel afscheid maar Deinze mag zijn zoektocht niet stoppen en moet vooral mikken op nieuwe kwaliteitsvolle invullingen.”

Zes nieuwe handelszaken

Groenten-, fruit- en delicatessenwinkel Tutti Fruity

De zaak is gelegen op de Markt 83 in de vroegere bekende krantenwinkel Presshop. Daar opent op 10 april Jürgen Standaert, een geboren en getogen Deinzenaar een groenten- en fruitzaak. Daarnaast zullen er ook kazen en Italiaanse specialiteiten te vinden zijn. In de zomer zal Jürgen eveneens een foodtruck uitbaten waarmee hij op verplaatsing cocktails en tapas zal verkopen. Jürgen is geen onbekende in de groenten- en fruitwereld want de familie Standaert staat in de ganse regio al tientallen jaren bekend als standhouders op diverse markten.

Café Gentlemen

Het gekende café Gentlemen op de Markt 84 opent op 30 mei opnieuw de deuren na een poosje leegstand. De nieuwe zaakvoerders Julia en James willen van de Gentlemen opnieuw een café maken waar het gezellig vertoeven is voor jong en oud en waar ook verenigingen welkom zullen zijn. Het café zal alleen de maandag gesloten zijn.

Bistro & Lounge La Tourelle

In het oude pand van de vroegere Suikerpot langs de Kortrijksesteenweg 59 in Petegem openen Bruno en Celine Van Eeckhout vanaf april de lounge en daarna de bistro. Het pand is gelegen naast het nieuwbouwcomplex van het wzc Sint-Jozef en was eigendom van de familie Chanterie.

Domino’s Pizza

De Amerikaanse pizzarestaurantketen Domino’s Pizza opent op 23 maart een filiaal in Deinze op de hoek van de Tolpoortstraat en de Kortrijkstraat. Filiaalhouder wordt Suhail Alshawwa. In het pand waren vroeger de babyspeciaalzaak Bolily en een toonzaal van Lima Ramen gevestigd. Daarnaast bevindt zich het hamburgerrestaurant Foodbart.

Cindy Christis: naaiatelier, workshops, inkledingen interieur en retouches

Cindy is het gezicht van Het Stoffensief, het naaiatelier in het vroegere pand van Adria Caravan naast Chicken Masters in de Kortrijksesteenweg. Vanaf 1 april verhuist ze naar de Farmfabriek in de Slachthuisstraat omdat op die locatie verschillende creatievelingen gehuisvest zijn.

Brasserie-tearoom Odiel

Nadat het restaurant Bastide op de Markt 71 de deuren sloot openden de eigenaars Bruno Dhaenens en zijn partner Marleen onlangs een nieuwe gezellige tearoom en brasserie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio