Nederlandse tophockeyster blundert met brutale belediging aan vrouw die truitje van haar vriend wil: “Haha, dikke trol”

Nederlandse tophockeyster blundert met brutale belediging aan vrouw die truitje van haar vriend wil: “Haha, dikke trol”

De Nederlandse tophockeyster Renée van Laarhoven (22) heeft een enorme blunder gemaakt op Instagram. De speelster wilde een bericht versturen naar haar vriend en Oranje-international Sander de Wijn (29), maar dat kwam terecht bij ene Carolina Pacheco. De vrouw die het onderwerp van het gesprek was.

De Argentijnse stond afgelopen weekend langs het veld bij de interland tussen de Nederlandse mannenploeg en Argentinië. Pacheco had een bord bij waarop geschreven stond: “Sander, ik wil je shirt #12”. De vrouw is dan ook grote fan van de man die in 2012 olympisch zilver pakte met Oranje.

De wedstrijd eindigde op 2-2, maar dat was na afloop niet het onderwerp waarover gesproken werd. De vriendin van De Wijn – Renée van Laarhoven dus – had de foto van Pacheco namelijk opgemerkt. De Nederlandse wilde daarop nogal brutaal reageren in een bericht aan haar vriend.

“Haha, dikke trol. Was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had”, was haar boodschap. Wat ze aanvankelijk niet doorhad, was het feit dat ze dit niet naar De Wijn maar naar de Argentijnse vrouw had gestuurd. Een blunder van formaat, dus.

“Ik wilde alleen maar het shirt van een speler die ik bewonder”, schreef Pacheco op Twitter. “Toen kreeg ik dat antwoord van zijn vriendin. Ik had geen kwade bedoelingen. Ik denk niet dat ik het verdien om zo te worden behandeld. Dit is niet nodig. Wees niet zoals zij.”

De Wijn nam het op voor zijn lief, die haar Twitteraccount verwijderde. “Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor wat er is gezegd”, schreef hij in een bericht aan de Argentijnse. “Het was nooit de bedoeling dat dit openbaar zou worden. Ze wilde het bericht naar mij sturen! Verwijder dit bericht alsjeblieft. Het was nooit haar intentie, en het schaadt mij en mijn vriendin. Ik wil mij verontschuldigen. Ik discrimineer nooit en respecteer iedereen die van de sport houdt.”

Onderzoek

De Nederlandse hockeybond nam snel afstand van de beledigingen van Van Laarhoven. “De KNHB en de Nederlandse teams distantiëren zich van dit bericht. De teams houden van de sfeer en de Argentijnse fans en kijken uit naar nog meer wedstrijden voor dit geweldige publiek”, schrijft de bond.

De internationale hockeyfederatie FIH heeft naar aanleiding van het bericht van Van Laarhoven de onafhankelijke integriteitscommissie ingeschakeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.