Versufte bestuurder blokkeert inrit parking na gebruik lachgas: “Hij wou even chillen”

Versufte bestuurder blokkeert inrit parking na gebruik lachgas: “Hij wou even chillen”

Foto: Politie Antwerpen

Antwerpen -

Een 29-jarige man moet zich binnenkort verantwoorden bij de politierechtbank voor het gebruik van lachgas. De bestuurder zat dinsdagmorgen versuft achter het stuur en blokkeerde de in- en uitrit blokkeerde van een parking op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. Hij had een ballon met lachgas in zijn mond.

Doordat de wagen stilstond, kon niemand nog de parking oprijden. Het verkeersondersteuningsteam regio West van de Antwerpse politie kwam een kijkje nemen en zag dat de motor van de auto nog aan het draaien was.

“De bestuurder lag ogenschijnlijk bewusteloos achter het stuur met een ballon in de mond”, klinkt het bij de Antwerpse politie. “Pas toen de politie de deur van de auto opende om hulp te bieden, kwam de man weer bij. Hij zei dat hij even wou chillen.”

In de wagen werden vijf gasflessen met lachgas gevonden. Die werden allemaal in beslag genomen. Het rijbewijs van de 29-jarige man werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Hij zal zich later ook moeten verantwoorden bij de politierechtbank.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees