Plots paniek bij de seingevers maar gelukkig kwam alles nog goed in Dubai

Plots paniek bij de seingevers maar gelukkig kwam alles nog goed in Dubai

Spurten op een ruime viervaksbaan: het moet zowat de droom zijn van iedere wielrenner. Maar als die viervaksbaan plots in volle sprint herleid wordt tot minder dan de helft, dan is het toch even paniek. Vraag maar aan de seingevers van de tweede etappe van de Dubai Women Tour.

De etappe van Dubai Festival City naar The Spring Souk eindigde als verwacht in een massaspurt. Het peloton beschikte aanvankelijk over de volle breedte van de aankomststrook maar in volle eindspurt werd plots duidelijk dat de finishstrook nauwelijks een vierde bedroeg van de oorspronkelijke breedte. Een aantal nietsvermoedende seingevers zag het peloton over de volle breedte van de baan op zich afstormen en sloeg danig in paniek bij het zien van de naderende sneltrein. Gelukkig reageerden de rensters gevat en dook iedereen, op één na, nog in de juiste pijp.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door de Samah Khaled. De 27-jarige Jordaanse eindigde ook al derde in de openingsetappe en neemt bijgevolg de leiderstrui over van Lucy van der Haar. Jawel, de echtgenote van Lars van der Haar, geboren als Lucy Garner en sinds afgelopen zomer officieel de echtgenote van de Nederlandse veldrijder.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.