Cipiers Leuven-Centraal staken deze week donderdag én vrijdag

Cipiers Leuven-Centraal staken deze week donderdag én vrijdag

Foto: BELGA

Leuven -

Naast de stakingsdag op vrijdag in alle gevangenissen, leggen de cipiers van Leuven-Centraal deze week ook op donderdag gedurende 24 uur het werk neer. Dat meldt vakbondsafgevaardigde Hans Lemmens (ACOD). Met de actie protesteren de vakbonden tegen de wijze waarop Justitieminister Koen Geens een minimale dienstverlening in de gevangenissen wil invoeren.

Vrijdag zal het al de vierde week op rij zijn dat er in alle gevangenissen van het land gestaakt wordt. De vakbonden willen hiermee doorgaan tot de minister zijn plannen voor de minimale dienstverlening versoepelt. Geens zou willen dat bij een stakingsactie minimaal 70 procent van de cipiers aan het werk gaat, maar de vakbonden beschouwen dit als een aanval op het stakingsrecht. Ze willen dat percentage drastisch zien dalen.

In Leuven-Centraal is het enkel het ACOD dat oproept om naast de wekelijkse actiedag nog een extra dag te staken. De socialistische overheidsbond heeft voor deze vrijdag ook een stakingsaanzegging ingediend voor alle ambtenaren die hun solidariteit willen betuigen. Volgens Lemmens kunnen er onder meer acties verwacht worden bij de sluizen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees