Vliegtuigpassagier raakt gewond door man die constant tegen stoel duwt en overweegt juridische stappen: “Ik was doodsbang”

Video: Caters News

Wendi Williams ging viraal toen ze een video verspreidde van een man die constant tegen haar stoel duwde tijdens een vlucht. Het internet reageerde echter verdeeld, omdat ze haar stoel naar achteren had gezet. Hierdoor werd een discussie gestart over etiquette op het vliegtuig en de meeste mensen waren het erover eens: achteroverleunen tijdens een vlucht is uit den boze. Nu reageert de vrouw op alle hetze: “Ik was doodsbang.”

LEES OOK. Vliegtuigpassagier ergert zich rot aan man die constant tegen haar stoel duwt, maar internet reageert verdeeld

Williams vertelt haar verhaal op de Amerikaanse zender CNN en getuigt dat haar video “het ergste” nog niet had vastgelegd. “Voor ik begon te filmen, duwde hij erg hard tegen mijn stoel”, klinkt het. “Ik kreeg geen gehoor bij de leden van de crew, dus begon ik te filmen. Dat was het enige wat ik kon bedenken om hem te doen ophouden.”

Eerder tijdens de vlucht had de man achter haar gevraagd om haar stoel weer recht te zetten, zodat hij zijn tafeltje kon gebruiken om te eten. “Hij deed dat op een bruuske manier”, aldus Williams, die deed wat hij vroeg. Nadat de man gegeten had, zette ze haar stoel weer een stukje naar achter. “Toen begon hij op de rugleuning te hameren. Hij was zo kwaad dat ik weer achteroverleunde dat hij negen keer - erg hard - duwde”, aldus de vrouw op Twitter.

Juridische stappen

Ze vroeg hulp bij de stewardess, maar kreeg een officiële waarschuwing, een zogenaamde passenger disturbance notice. Daar stond op te lezen dat haar gedrag mogelijk in strijd met federale wetten was. “ Ik moest onmiddellijk ophouden om niet uit het vliegtuig te worden gezet en om juridische stappen te vermijden.”

Williams was gechoqueerd door de brief. “Ik bleef kalm, maar hierdoor werd de stewardess agressiever en nog meer geïrriteerd. Ze zei dat ze mij beu was en niet meer met me wilde praten. Daarna kwam ze zeggen dat ik van het toestel zou worden gegooid als ik nog iets zei. Ik moest de video verwijderen. Ik was doodsbang.”

De vrouw overweegt nu zelf om juridische stappen te ondernemen. Bovendien lijdt ze nog steeds door het incident en moest ze al enkele keren naar de dokter. “Ik heb röntgenfoto’s moeten laten nemen, ik heb een poosje niet kunnen werken, ik heb een week lang vreselijke hoofdpijn gehad en mijn wervelkolom zit nu compleet vast.”

Do’s-and-don’ts

Intussen is op sociale media ook een discussie gestart over de do’s-and-don’ts tijdens het vliegen. De meeste mensen vinden dat duwen tegen de rugleuning erg onbeleefd is, maar zijn ook van mening dat achteroverleunen niet zomaar kan.

“Achteroverleunen is een goede manier om te tonen dat jouw reis - enkel en alleen de jouwe - er iets toedoet”, aldus Lilit Marcus, reisjournaliste bij CNN. “Reizigers vinden het alleen leuk als ze het zelf kunnen doen. Als iemand anders het doet, vindt niemand het nog leuk.”

Luchtvaartmaatschappij American Airlines bevestigt op de hoogte te zijn van het incident. “De veiligheid en het comfort van onze passagiers is onze hoogste prioriteit”, klinkt het. “Ons team onderzoekt het incident.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees