Laurens De Plus ook kopman in Tirreno-Adriatico

Laurens De Plus ook kopman in Tirreno-Adriatico

Foto: BELGA

Laurens De Plus trapt zondag zijn seizoen af in de UAE Tour. De 24-jarige Ninovieter wordt er door Jumbo-Visma uitgespeeld als kopman voor het klassement. Vorig jaar werd De Plus er negende in de eindstand, nadat hij zijn kansen opofferde voor ploegmaat Primoz Roglic, die de eindzege mee naar huis nam.

De Plus keerde zaterdag terug van een hoogtestage van drie weken op de Teide in Tenerife en zal na de UAE Tour nog eens van het kopmanschap mogen proeven. Door het uitvallen van Tom Dumoulin met maagproblemen, zal De Plus ook in de Tirreno-Adriatico uitgespeeld worden als klassementsrenner van de Nederlandse ploeg. Vorig jaar was De Plus al eens kopman in de Binck Bank Tour, die hij toen ook prompt won. Om niet meteen alle druk op zijn schouders te leggen is ook sprinter Dylan Groenewegen in de UAE Tour en de Tirreno-Adriatico aanwezig om ritwinst te scoren.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.