Drie kinderen sterven in auto die in brand werd gestoken in Australische stad Brisbane

Drie kinderen sterven in auto die in brand werd gestoken in Australische stad Brisbane

Foto: EPA-EFE

In de Australische stad Brisbane zijn vier mensen, waaronder drie kinderen, gestorven nadat een auto in brand was gestoken. De kinderen, allemaal onder de leeftijd van 10 jaar, werden door de hulpdiensten dood in de auto aangetroffen.

Bewoners vertelden aan de Australische media dat ze een vrouw uit de auto hadden zien springen terwijl ze in brand stond. Volgens een getuige schreeuwde ze dat iemand benzine op haar had gegooid. De vrouw werd met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Ter plaatse overleed naast de drie kinderen ook een man. Volgens de politie is het nog te vroeg om details over de identiteit van de slachtoffers te bevestigen. De politie weigerde ook om commentaar te geven op vragen over familiegeweld.

Paramedici zeiden dat ze ook een voorbijganger hadden behandeld, die “zijn best had gedaan om bij de auto te komen”. De man had brandwonden op zijn gezicht en werd naar het ziekenhuis gebracht,.

In een bericht op Twitter liet de Australische premier Scott Morrison weten dat zijn ‘hart uitgaat naar de families en de hulpdiensten die geconfronteerd worden met de gruwel.”’ Terri Butler, federaal parlementslid, zei op Twitter dat ze ‘geschokt’ was door het incident.

Corrigeer

NIEUWS