Roeselare op één overwinning van straffe kwartfinale in Champions League volleybal

Roeselare op één overwinning van straffe kwartfinale in Champions League volleybal

Foto: VDB

Als Roeselare, gedragen door zijn vijfde opeenvolgende bekerwinst, vanavond (20.30 uur) in Schiervelde zijn slotmatch met 3-0 of 3-1 wint van Novi Sad, kan een stek in de kwartfinales van de Champions League volleybal de mannen van coach Vanmedegael niet meer ontsnappen. Straf.

Een stunt? Niet die eventuele winst tegen de Serviërs. Die verloren immers hun vijf voorgaande wedstrijden in groep E en pakten slechts twee puntjes. Eén daarvan weliswaar half december in hun thuismatch tegen Roeselare, toen de West-Vlamingen ei zo na een 0-2-voorsprong uit handen gaven.

Een stek bij de beste acht – voor het eerst in de huidige formule van de Champions League – zou wel bijzonder sterk zijn. Het zit er dik in dat Roeselare zich in dat geval tussen alleen maar vertegenwoordigers uit de drie grootste competities zou wurmen. De kans is immers groot dat de volgende ronde bevolkt wordt door drie Italiaanse (Civitanova met Stijn D’Hulst, Trentino, Perugia), twee Poolse (Kedzierzyn, Jastrzebski) en twee Russische (Urengoy, Kemerovo) teams. En daar dan het (qua budget alvast) bescheiden Roeselare uit de EuroMillions League tussen. Sterk.

Ook Maaseik mag nog stilletjes dromen van een mirakel. De Limburgers hebben vanavond (20.30 uur) niet genoeg aan winst tegen het ongeslagen Jastrzebski, al zeker van groepswinst en daarom misschien niet echt meer bezig met die voor hen overbodige slotpartij. Ook elders moet nog één en ander raar verlopen om hen een ronde verder te helpen. In Roeselare bijvoorbeeld...

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen