‘Il Postino’ bij Davidsfonds Landegem

‘Il Postino’ bij Davidsfonds Landegem

Foto: YouTube

Deinze / Nevele - Mocht u deze klassieker gemist hebben. Er worden in Deinze niet alleen films geprojecteerd in CC Leietheater. Ook in zaal De Klaproos in Landegem kan je op vrijdagavond 21 februari een klassieke film gaan bekijken. Het plaatselijke Davidsfonds toont daar immers ‘Il Postino’ van Michael Radford, een Italiaanse film uit 1994.

De hoofdrollen in ‘Il Postino’ worden vertolkt door Massimo Troisi en Philippe Noiret. De film is gebaseerd op ‘De postbode van Neruda’ van A. Skarmeta. De film won een Oscar voor beste muziek en de BAFTA-Award voor beste buitenlandse film.

Als de Chileense dichter Pablo Neruda in ballingschap gaat op een Italiaans eilandje, reageren de eilandbewoners enthousiast en onthalen hem als een volksheld. Het plaatselijke postkantoor kan de stapels brieven voor Neruda niet meer verwerken en Mario krijgt de taak om de brieven te bezorgen. Neruda helpt Mario bij zijn pogingen het hart van Beatrice te winnen. Met poëzie kun je vrouwen verleiden… Een nostalgische film vol warme herinneringen aan een Italië dat niet meer bestaat.

Sinds Jacques Tati’s ‘Jour de fête’ is de postbode op de fiets een dankbaar onderwerp voor film. Het rondbrengen van de post is een goed excuus om bij verschillende personages over de vloer te komen. In ‘Il postino’ heeft hoofdpersoon Mario maar één klant, maar dat is dan ook wel een bijzondere: Pablo Neruda. Over de vriendschap tussen een poëtische postbode en een beroemde dichter.

Na de film wordt een glaasje aangeboden en kan er gezellig napraat worden.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 21 februari 2020 om 20 u.

Waar: Klaproos, Stationstrrat 20, Landegem

Toegang: 8 euro, Davidsfondsleden: 6 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio