Mode

Ontwerper Richard Malone wint prestigieuze Woolmark Prize

Ontwerper Richard Malone wint prestigieuze Woolmark Prize

Foto: Woolmark

De International Woolmark Prize is een van de meest prestigieuze prijzen die je als ontwerper in de wacht kunt slepen en dit jaar gaat de Ier Richard Malone ermee aan de haal.

De modeweek in Londen werd afgesloten met de uitreiking van de International Woolmark Prize. De geselecteerde labels en ontwerpers A-Cold-Wall, Blindness, Bode, Botter, Feng Chen Wang, GmbH, Ludovic de Saint Sernin, Matthew Adams Dolan, Namacheko en Richard Malone moesten allemaal drie silhouetten bedenken die gemaakt waren van wol. Malone kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en mocht een cheque van omgerekend zo’n 125.000 euro in ontvangst nemen.

En dan was er nog de Karl Lagerfeld Prize. Die nieuwe award, die vooral focust op innovatie, werd in het leven werd geroepen na de dood van de bekende ontwerper. Eerste winnaar werd de Amerikaanse ontwerpster van mannenmode Emily Adams Bode. Zij mag zo’n 62.000 euro mee naar huis nemen.

Ontwerper Richard Malone wint prestigieuze Woolmark Prize

De Woolmark Prize werd in het jaar 1953 in het leven geroepen om merinowol te promoten. Dat jaar wonnen grote namen als Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld, maar de wedstrijd stierf in de jaren erna een stille dood. In 2012 werd het opnieuw leven ingeblazen. In 2013 ging de Belgische ontwerper Christian Wijnants met de award aan de haal.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees