Tekort aan seksspeeltjes dreigt door coronavirus

Tekort aan seksspeeltjes dreigt door coronavirus

Foto: ISOPIX

Het aanbod aan seksspeeltjes komt in gevaar als gevolg van de uitbraak van het coronavirus in China, ’s werelds grootste producent. Het Nederlandse bedrijf EDC Retail, naar eigen zeggen Europees marktleider in de branche van erotisch speelgoed, waarschuwt dat in april een tekort zal ontstaan als de situatie rond het virus niet verbetert.

“Zowel de productie van artikelen als vibrators, buttplugs en erotische spellen, alsook die van de verpakkingen stagneert”, meldt het bedrijf achter onder meer de webshop EasyToys.nl. De Chinese fabriek die voor EDC Retail produceert draait op ongeveer een derde van de normale capaciteit omdat de meeste arbeiders thuis moeten blijven. Ook toeleveranciers komen in de problemen, bijvoorbeeld doordat de productie van siliconen lager ligt.

Ook het transport ligt grotendeels plat. Goederenvervoer per schip is teruggevallen en vervoer per vrachtvliegtuig is volgens EDC-baas Eric Idema vijf keer zo duur geworden. Het bedrijf heeft inmiddels extra voorraden ingekocht in Europa en de Verenigde Staten. Idema verwacht dat de prijzen van seksspeeltjes omhoog gaan als gevolg van de schaarste.

EDC Retail nam vorig jaar nog webshops als Pabo.nl en Beate-Uhse.com over. Volgens voorlopige cijfers steeg de jaaromzet van het bedrijf met meer dan de helft tot ongeveer 33 miljoen euro.

bekijk ook

Man kraakt seksshop om lingerie en seksspeeltjes mee te grissen

Wat de populairste seksspeeltjes zijn? “Bij vrouwen is dat een pinguïn”

Zo worden seksspeeltjes gemaakt: dildogigant neemt je mee op rondleiding door hun fabriek

Corrigeer

MEER NIEUWS