Manchester City bijt van zich af na zware boete: “UEFA vertelt niet de waarheid”

Manchester City bijt van zich af na zware boete: “UEFA vertelt niet de waarheid”

Khaldoon Al Mubarak, de voorzitter van Man City, en zijn CEO Ferran Soriano. Foto: Photo News

Manchester City weerlegt de beschuldigingen dat het de regels van de Financial Fair Play niet zou hebben gevolgd. “Wat de UEFA beweert, is simpelweg niet waar”, reageert sterke man Ferran Soriano.

De UEFA heeft Manchester City twee seizoenen schorsing van Europees voetbal en een boete van 30 miljoen euro opgelegd. Volgens de Europese voetbalbond heeft City de financiële tegemoetkoming van hoofdsponsor Etihad Airways tussen 2012 en 2016 te hoog ingeschat. De Engelse kampioen zou ook niet hebben meegewerkt aan het onderzoek van de arbitragecommissie van de UEFA. City gaat in beroep; het internationaal arbitragehof voor de sport TAS zal beslissen of de straffen er effectief komen.

CEO Ferran Soriano wil de fans van City geruststellen: “Ik garandeer hen twee dingen. Eén: de beschuldigingen van de UEFA zijn niet correct. Twee: we zullen er alles aan doen om dat te bewijzen.”

“Kunnen aantonen waar het geld vandaan komt”

Daarnaast gaat Soriano ook dieper in op wat zijn club ten laste wordt gelegd: “Wij zijn een duurzame en rendabele club, zonder schulden, die duidelijk kan aantonen waar het geld vandaan komt. Ontelbare doorlichtingen kunnen die uitspraken kracht bijzetten.”

Dat City niet zou hebben meegewerkt aan het onderzoek, wil de Spanjaard evenmin horen. “Wij hebben een lange lijst van documenten en bewijzen afgeleverd en zijn altijd bereid geweest om samen te werken met de bevoegde diensten.”

Het is nog niet duidelijk wanneer het TAS zich zal uitspreken over de zaak.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.