Fabio Jakobsen laat Patrick Lefevere juichen in Ronde van de Algarve

Fabio Jakobsen laat Patrick Lefevere juichen in Ronde van de Algarve

Foto: Photo News

Fabio Jakobsen won de eerste rit in de Ronde van de Algarve. In een massaspurt was de Nederlandse kampioen van Deceuninck - Quick-Step sneller dan Europees kampioen Elia Viviani en Matteo Trentin.

De eerste rit in de Ronde van Algarve was er eentje voor de sprinters. Nadat de vroege vluchters werden gegrepen probeerde Tim Wellens het op 20 km van de finish op een steil stuk bergop. Hij kreeg wat renners mee, maar lang duurde de uitstap niet.

Spurten dus en daar maakte Fabio Jakobsen het werk van zijn ploegmaats onderweg af door met gemak ex-ploegmaat Elia Viviani (Cofidis) te remonteren. Matteo Trentin (CCC) werd derde.

Voor Jakobsen is het zijn tweede zege van het seizoen, hij won eerder al de slotrit in de Ronde van Valencia. Voor Deceuninck - Quick-Step is het zege nummer negen in 2020.

Mathieu van der Poel spurtte niet mee maar werkte onderweg wel mee in dienst van de spurttrein van Sacha Modolo. De Italiaanse aanwinst van Alpecin-Fenix zat in de sprint echter te ver.

Edward Theuns werd al sprinter uitgespeeld bij Trek-Segafredo. “Ik had de benen om een goeie sprint te rijden. Op 2 km van de meet zaten we ook goed geplaatst, maar plots kwamen ze langs alle kanten over mij heen. Ik zat ingesloten en ik heb dus nooit echt kunnen sprinten.”

De tweede etappe donderdag, van Sagres naar Alto da Foia (183,9 km) is meteen de eerste afspraak voor Remco Evenepoel en de andere toppers die voor de eindzege gaan. Na een heuvelachtige rit ligt de finish bovenop Alto da Fóia, 7,4 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6% en het hoogste punt van de Algarve.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.