Emma Meesseman schittert in Euroleague, Castors Braine moet winnen op slotspeeldag

 Emma Meesseman schittert in Euroleague, Castors Braine moet winnen op slotspeeldag

Foto: BELGA

In de Euroleague won Emma Meesseman (11 punten, 4 rebounds, 6 assists ) met het Russische Ekaterinburg met 51-87 van het Franse Bourges. Met 12 op 13 en nog één speeldag in de reguliere fase op de affiche is Ekaterinburg in poule A groepswinnaar en al een tijdje zeker van de kwartfinale.

In 2016, 2018 en 2019 won Emma Meesseman de Euroleague met Ekaterinburg. In 2018 werd ze tevens uitgeroepen tot MVP van de Final Four. Ook dit seizoen is de Russische ploeg de grote favoriet voor de Europese clubtitel.

Castors Braine moet winnen

In dezelfde poule verloor Castors Braine met 70-60 van het Turkse Cukurova. Celeste-Trahan Davis (23 punten, 10 rebounds) vierde haar comeback na een vingerbreuk met een double-double. Met 3 op 13 staat de Belgische kampioen met Tsjechische Praag en het Turkse Cukurova op een gedeelde zesde stek. De eerste vier van elke poule van acht zijn geplaatst voor de kwartfinales en de nummers vijf en zes worden opgevist in de FIBA EuroCup Women. Op de slotspeeldag moet Castors Braine volgende week woensdag in eigen midden winnen om Europees te overwinning in de EuroCup. (cpm)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.