Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Oorlog met de paus in ‘The medicis’

Als Vera vrijdagavond haar wekelijkse moord heeft opgelost, is het opnieuw aan de machtige en invloedrijke familie De’ Medici om de touwtjes in handen te nemen. In het derde en laatste seizoen van de prestigieuze dramareeks krijgen de Italiaanse bankiers het aan de stok met de paus.

Na eerder al het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, kunnen we nu ook hier genieten van de laatste lotgevallen van The medicis, met dank aan Eén. Daar programmeren ze al eens graag een kostuumdrama op vrijdagavond. The Medicis speelt zich af in het Italië van de vijftiende eeuw. We volgen het waargebeurde verhaal van de familie de’ Medici, die toen in Firenze de geldzaken beheerde van paus Sixtus IV. Als grondlegger van het internationale bankwezen speelde de familie niet enkel op het gebied van economie een toonaangevende rol, maar ook op dat van kunst.

De reeks werd voor het eerst uitgezonden in 2016. Elk seizoen focust op een specifiek punt in het leven van de familie. In seizoen één speelt Dustin Hoffman de rol van pater familias Giovanni de’ Medici. Nadat hij zich weet op te werken tot een van de machtigste mannen Europa, komt zijn levenswerk in het tweede seizoen in de handen van zijn kleinzoon Lorenzo. Aan het einde van die reeks lopen de spanningen hoog op tussen de paus en de de’ Medici’s. Nu, in het derde seizoen, leven de twee partijen op voet van oorlog. En daar lijdt vooral de bevolking zwaar onder. Lorenzo, gespeeld door de Brit Daniel Sharman (The walking dead), zint op wraak.

The medicis, Eén, 22.10 uur