Wegpiraat achtervolgt bestuurder en gooit brandblusser tegen wagen: “Hij vreesde voor zijn leven”

Wegpiraat achtervolgt bestuurder en gooit brandblusser tegen wagen: “Hij vreesde voor zijn leven”

Rechtbank Brugge. Foto: aft

Brugge / Oostkamp -

Een 38-jarige Oostkampenaar heeft in de Brugse rechtbank 60 uur werkstraf gekregen voor zware feiten van verkeersagressie. Een meevaller, want het openbaar ministerie had zes maanden cel gevraagd.

Op 5 maart vorig jaar sneed Kenneth B. in Brugge een wagen de pas af tijdens een inhaalmanoeuvre. De andere bestuurder moest vol in de remmen en toeterde daarbij. Dat was duidelijk niet naar de zin van B., die eveneens op de rem ging staan en met een brandblusapparaat in de handen op de andere bestuurder afstapte.

“Hij gooide die tegen de wagen van mijn cliënt”, pleitte de advocaat van het slachtoffer. “Mijn cliënt reed snel weer weg, maar de beklaagde zette meteen de achtervolging in. Daarbij probeerde hij mijn cliënt meermaals de pas af te snijden. Hij reed hem zelfs bijna van de weg.”

De twee wagens stopten een tweede keer waarop Kenneth B. opnieuw op zijn slachtoffer afstapte. Hij probeerde een portier open te trekken, maar toen dat niet lukte bonkte hij op de wagen. Uiteindelijk kon het slachtoffer vluchten. “Dit was pure verkeersrazernij. Mijn cliënt vreesde zelfs voor zijn leven”, besloot de advocaat van het slachtoffer.

Kenneth B. kwam zich tijdens het proces persoonlijk verantwoorden. Hij gaf toe dat zijn manoeuvre niet door de beugel kon. “Ik ging door een moeilijke periode en kampte met een depressie door mijn ontslag”, verduidelijkte hij. Dat hij de wagen beschadigde met het brandblusapparaat, ontkende B. evenwel ten stelligste.

Het openbaar ministerie had voor B. zes maanden cel gevorderd, maar de rechter hield het vrijdag op 60 uur werkstraf. Aan het slachtoffer kende hij een morele schadevergoeding toe van 500 euro. Voor de schade aan de wagen kende de rechter ook nog een materiële schadevergoeding van 1.185 euro toe.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio