Prins Yvan, drie dagen lang baas in Aalst: “Eindelijk is het mijn jaar. Ik ga dat niet laten verpesten door die joodse kwestie”

Prins Yvan, drie dagen lang baas in Aalst: “Eindelijk is het mijn jaar. Ik ga dat niet laten verpesten door die joodse kwestie”

Prins Yvan wordt in zijn fonkelnieuw carnavalskostuum gehesen. Drie dagen zal hij heersen over Aalst. Rechts: de praalwagens van vorig jaar met joodse karikaturen. Foto: carlo coppejans

Aalst -

Aalst carnaval was nog nooit zo’n heet hangijzer als dit jaar. De wereld kijkt met een vergrootglas mee. Want wat doen ze daar zondag in hun stoet? Halen ze opnieuw de haakneuzen en pijpenkrullen boven? Of zijn ze clement voor de joodse medemens? De kans op het tweede lijkt klein. Inbinden zit niet in carnavalistengenen. En ziedaar de verse prins Yvan De Boitselier (52). Hij staat te glanzen, maar ook met klamme handen. “Ik heb hier mijn leven lang naar toegeleefd. Ik ga drie dagen baas van Aalst zijn. Maar ik krijg ook de lastige vragen, over die joodse kwestie. Jongens toch, stop met in die emmer te roeren, en laat ons feesten.”

Prins Yvan is een ster. Carnaval is nog niet begonnen, of hij kan al niet meer naar de kermis gaan zonder dat half Aalst hem aanklampt en met hem op de foto wil. Straks, na zondagochtend, is hij soeverein ...

Het beste van Enkel voor abonnees