Hoe leg ik een kruidentuin aan?

Hoe leg ik een kruidentuin aan?

Foto: VELT Leieland

Zulte - Nu de lente voor de deur staat nodigt VELT Leieland Eva Engels uit naar de Guldepoort in Machelen op zaterdagnamiddag 29 februari. Zij komt klaarheid scheppen in alle stappen die nodig zijn om een kruidentuin aan te leggen.

Een kruidentuin is een waardevolle aanvulling voor elke tuin. Je krijgt in ruil een prachtig stukje natuur dat aantrekkelijk oogt en waar je in alle seizoenen plezier aan kan hebben.

Maar hoe begin je er nu aan? Eva Engels bekijkt in deze lezing alles wat kruiden nodig hebben, van zaadje tot volwassen plant. Aan bod komen de plaatsbepaling, het bepalen van de bodem, een plantplan maken en daarbij rekening houden met de ligging van de grond, het planten zaaien, het planten of het voorkweken.

Vervolgens wordt er ook aandacht besteed aan de verwerking van de kruiden op verschillende manieren.

Eva Engels is gebeten door kruiden: ‘Ik leer er zelf nog dagelijks over bij, maar geniet ook enorm van de mogelijkheid om mijn kennis als herboriste te delen met allerlei verschillende mensen. Via workshops, als lesgeefster bij Syntra, tijdens wandelingen met mijn kinderen of zelfs in de klas bij de kinderen op school.’

Het aantal deelnemers is beperkt tot 30.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 29 februari 2020 om 14 u.

Waar: Zaal Guldepoort, Dorpsstraat 46, Machelen

Toegang: € 7 voor leden, € 10 voor niet-leden. Inschrijven vooraf via e-mail aan info.leieland@velt.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio