Ingekorte versie Krakelingenfeest op zondag 22 maart

Ingekorte versie Krakelingenfeest op zondag 22 maart

Foto: if

Geraardsbergen - Het door de slechte weersomstandigheden afgelaste Krakelingenfeest krijgt een herkansing op zondag 22 maart. Er wordt dan een ingekorte versie gevierd van het door de Unesco erkende dubbelfeest van Krakelingen en Tonnekensbrand.

Zondag 23 februari moest een hoogdag worden voor Geraardsbergen maar de weergoden hebben daar anders over beslist. Er worden regen en felle windstoten verwacht en daarom gaat Krakelingen zondag niet door, uit veiligheidsoverwegingen. Maar niet getreurd want schepen Ann Panis (Open VLD) heeft samen met de stadsdiensten en het Krakelingencomité een nieuwe datum geprikt voor het dubbelfeest.

"Een jaar zonder Krakelingen en Tonnenkensbrand kan de Geraardsbergenaar zich niet voorstellen. Dus zijn het stadsbestuur en het Krakelingencomité zeer opgelucht u de nieuwe datum van het dubbelfeest te kunnen aankondigen: zondag 22 maart."

"We houden de traditie in ere en verwelkomen de nieuwe lente! De notabelen drinken visjes, gooien krakelingen en ontsteken het vuur. De participanten beelden in een aangepaste stoet de geschiedenis uit van onze geliefde stad Geraardsbergen!"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio