Auto boort zich in gevel nagelstudio: “Geluk gehad dat we boven zaten”

Auto boort zich in gevel nagelstudio: “Geluk gehad dat we boven zaten”
Roeselare -

Een chauffeur van een Toyota werd zaterdagmiddag rond 13 uur onwel langs de Hoogleedsesteenweg in Roeselare. De man knalde tegen de gevel van een hoekwoning met bijhorende nagelstudio. “We hebben geluk gehad dat we boven zaten.”

Zakenpartners Steve Lagrange en Natasja Longueville schrokken zich zaterdagmiddag omstreeks 13 uur een hoedje toen ze in de woning boven hun nagelstudio Akyado langs de Hoogleedsesteenweg zaten. “We werden opgeschrikt door een hevige knal. Toen ik een kijkje ging nemen zag ik dat een auto zich in onze zaak had geboord”, aldus Steve Lagrange.

Auto boort zich in gevel nagelstudio: “Geluk gehad dat we boven zaten”
Foto: bfr

Een chauffeur van een Toyota was net voordien onwel gekomen terwijl hij met zijn wagen richting het centrum van Roeselare reed. De man raakte eerst al een boordsteen, schoof met zijn wagen tegen een omheining en belandde uiteindelijk met zijn wagen volledig in de vitrine van het hoekhuis op het kruispunt van de Hoogleedsesteenweg met de Mezenstraat. “Toen ik toesnelde om de man hulp te bieden zag ik dat hij hevig schudde en bebloed was.”

De hulpdiensten waaronder een MUG en de brandweer kwamen ter plaatse. “Door de ravage die de wagen had aangericht in de zaak moesten we de man uit zijn voertuig bevrijden. Dat lukte vrij eenvoudig. Hij was bij bewustzijn toen hij overgebracht werd naar het ziekenhuis”, aldus brandweerofficier Christophe Gardin van de brandweer van Roeselare.

Steve Lagrange en Natasja Longueville kwamen met de schrik vrij. “We beseffen dat we heel veel geluk gehad hebben. Wat als we beneden waren?” De zakenpartners maten na het ongeval de schade op. Die is aanzienlijk. Enkele stoetjes en een tafeltje zijn door de wagen enkele meters verschoven. Ook de chauffage verschoof en lag geplooid gedeeltelijk onder de wagen.

“Gelukkig valt de schade aan de buitenkant van het gebouw mee. Moest de wagen tegen de hoek gereden hebben zou dat misschien meer invloed gehad hebben op de stabiliteit van het ganse gebouw.” De opening die de auto in de zaak maakte werd inmiddels dicht gemaakt.

Auto boort zich in gevel nagelstudio: “Geluk gehad dat we boven zaten”
Foto: bfr
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees