Derde slachtoffer van ‘coronacruiseschip’ overleden: 23 opvarenden die het schip mochten verlaten niet voldoende getest

Derde slachtoffer van ‘coronacruiseschip’ overleden: 23 opvarenden die het schip mochten verlaten niet voldoende getest

Foto: REUTERS

In Japan is een derde passagier van het cruiseschip Diamond Princess die het nieuwe coronavrius opgelopen had, overleden. Dat bevestigt het Japanse ministerie van Volksgezondheid zondag. Eerder raakte al bekend dat 23 passagiers die van boord mochten, onvoldoenden zijn getest.

Het schip is onder quarantaine geplaatst in de haven van Yokohama. De man, een tachtiger, was na een positieve test overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed aan de gevolgen van een longontsteking en de man leed ook aan andere ziektes. Donderdag raakte al het overlijden van twee andere besmette passagiers bekend. Het ging eveneens om tachtigers.

LEES OOK. Viroloog Marc Van Ranst na Europese corona-doden: “Er is sprake van een pandemie, we moeten een versnelling hoger schakelen en voorbereidingen treffen”

Het schip is sinds 5 februari onder quarantaine geplaatst. 691 van de 3.711 opvarenden testten positief voor het nieuwe coronavirus. Honderden passagiers kregen deze week groen licht om het schip te verlaten. Ook meer dan duizend bemanningsleden bevinden zich nog aan boord.

Niet genoeg getest

Eerder raakte al bekend dat 23 van de circa 970 passagiers die eerder deze week het schip Diamond hebben verlaten, van boord zijn gegaan zonder voldoende getest te zijn geweest. Een van de vertrokken passagiers, een Japanse vrouw van in de zestig, bleek toch besmet te zijn met het virus toen ze aankwam bij de plek waar ze twee weken in quarantaine gaat.

Katsunobu Kato, de Japanse minister van Volksgezondheid, geeft toe dat er fouten zijn gemaakt en biedt zijn excuses aan. Alle 23 passagiers die niet afdoende zijn gecheckt, werden opnieuw getest.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?

Meer over Coronavirus

Corrigeer