Eindstrijd tweede periode gaat tussen Westerlo en Beerschot: Virton definitief uitgeschakeld na nederlaag

Eindstrijd tweede periode gaat tussen Westerlo en Beerschot: Virton definitief uitgeschakeld na nederlaag

Foto: BELGA

Excelsior Virton zal niet promoveren na 1A: dat is voorlopig de belangrijkste conclusie van de voorlaatste speeldag in 1B. Virton verloor met 2-1 op het veld van Westerlo, dat alleen leider wordt in de tweede periode. Virton volgt op 3 punten van Westerlo, maar zal hoe dan ook minder wedstrijden gewonnen hebben dan de Kempenaars in de tweede periode. Enkel Beerschot VA kan Westerlo nog bedreigen.

Westerlo kwam na 20 minuten op voorsprong na een blunder van Virton-keeper Moris, die een hoekschop van Brüls in eigen doel duwde. Virton kwam op slag van rust op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Malget. In de 86ste minuut zorgde de net ingevallen Gboho voor de verlossing namens Westerlo: eindstand 2-1.

Westerlo komt in de tweede periode nu op 23 punten. Dat zijn er drie meer dan Beerschot VA en Virton. Beerschot speelt zondag wel nog tegen Lommel United en kan dus op gelijke hoogte komen met Westerlo. Virton is hoe dan ook uitgeschakeld voor de tweede periodetitel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.