Michel Preud’homme heeft primeur beet: Standard-trainer eerste trainer die geel geschorst is

Michel Preud’homme heeft primeur beet: Standard-trainer eerste trainer die geel geschorst is

Foto: Photo News

Michel Preud’homme heeft een bedenkelijke primeur beet. De coach van Standard is de eerste trainer die een schorsing oploopt door vijf gele kaarten te krijgen.

Preud’homme staat erom bekend met veel temperament te coachen en durft daarbij wel al eens over de schreef gaan. Tegen Antwerp ging hij opnieuw zijn boekje te buiten toen de Great Old een vrije trap kreeg na hands. Ref Verboomen trok daarop geel, Preud’homme is geschorst voor het duel tegen Charleroi van volgende week.

Michel Preud’homme: “Vijfde gele kaart? Ik ben de zotste”

Michel Preud’homme was dolblij met de zege. Een vlek voor de Standard-trainer was dat hij zijn vijfde gele kaart pakte. Zo is hij de eerste trainer in de geschiedenis die geel geschorst in de tribune moest zitten. Dat is volgende week tegen Charleroi. “Ik ben de zotste”, aldus Preud’homme. “Ik gesticuleer, ik roep. Dat zijn dingen die iedereen ziet. Er zijn er die constant tegen de vierde scheidsrechter staan te fluisteren en die komen goed weg. Als trainers in het buitenland het een en ander uitsteken, wordt er om gelachen. Die mogen dat, komen ermee weg. Maar als wij dat in België doen, ho maar, dan zijn we slecht. Ik had me zo voorgenomen om me niet te laten vangen. Het is toch gebeurd. De scheidsrechter beoordeelde drie keer verkeerd in twee minuten en ik zei daar iets van. Meer is er niet gebeurd.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.