Vlaams Parlementslid laat emoties de vrije loop na zware nederlaag van Waasland-Beveren

Vlaams Parlementslid laat emoties de vrije loop na zware nederlaag van Waasland-Beveren

Gefrustreerde supporters van Waasland-Beveren. Nu de Wase voetbalclub de rode lantaarn van Cercle Brugge heeft overgenomen, is het niet abnormaal. Maar dat ook parlementsleden die grote frustratie op de tribunes uiten, komt iets minder frequent voor.

Het was VRT-journalist Chris Van den Abeele die op beelden in de KV Mechelen-tribunes Filip Brusselmans, het jongste parlementslid ooit en Vlaams Belanger, herkende die hard gesticulerend en overmand door teleurstelling zijn middelvinger opsteekt.

Brusselmans is al jaren Beveren-supporter en volgens hem is het niet meer dan normaal dat een fan in zak en as zit wanneer zijn ploeg verliest. “4-0 onderuit gaan en beseffen dat tweede klasse dichtbij is, kan de gemoederen doen oplopen, maar ik zal nooit een vlieg kwaad doen,” zegt de man op Twitter.

Op de sociale netwerksite regende het meteen reacties van voor- en tegenstanders. Brusselmans is niet alleen bekend als jongste parlementslid. Hij organiseerde eerder al een mars tegen het Marrakeshpact en ging in de clinch met de kunstensector toen die in het Vlaams parlement kwam manifesteren tegen de besparingen van Cultuurminister Jan Jambon.

Waasland-Beveren is door de pijnlijke 4-0-nederlaag van zaterdagavond de nieuwe rode lantaarn in eerste klasse.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.