Belgische bus betrokken bij ongeval met spookrijder nabij Duitse stad Mainz: “Alle passagiers waren chauffeurs.”

Belgische bus betrokken bij ongeval met spookrijder nabij Duitse stad Mainz: “Alle passagiers waren chauffeurs.”

Foto: Kreuznach112

Een Belgische bus is in de nacht van zaterdag op zondag in Duitsland betrokken bij een ongeval op de snelweg A1, nabij de stad Mainz. Dat meldt sectorfederatie FBAA. In de bus zaten 32 inzittenden, onder wie de chauffeurs. Volgens lokale media kwam de 29-jarige spookrijder om het leven en werden de buschauffeurs en een tweede chauffeur afgevoerd naar het ziekenhuis. “Alle passagiers waren zelf chauffeurs”, klinkt hij bij Reizen Lauwers. “Ze waren op terugweg uit de skioorden.”

Volgens de sectororganisatie zaten de twee bestuurders van Belgische bus gekneld en moesten ze naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Volgens de nieuwswebsites van de regionale kranten Wiesbaden Kurier en Allgemeine Zeitung en van de regionale openbare omroep SWR werd de 62-jarige buschauffeur zwaargewond afgevoerd naar het universitair ziekenhuis van Mainz, de hoofdstad van de zuidwestelijke deelstaat Rijnland-Palts. Een tweede inzittende werd volgens de nieuwswebsite eveneens zwaargewond naar een ziekenhuis in Mainz gebracht. “Er zijn inderdaad gewonden gevallen”, klinkt het nog bij Reizen Lauwers. Volgens de lokale politie zijn zeven andere inzittenden met lichte verwondingen naar ziekenhuizen in Alzey en Bad Kreuznach gebracht. Anderen kregen ter plaatse verzorging.

Het ongeval vond volgens de lokale media rond 2.40 uur plaats nabij de verkeerswisselaar van Alzey, bij de plaatsen Alzey en Albig. De snelweg was tot zowat 9 uur volledig afgezet. “De passagiers waren zelf chauffeurs”, klinkt het bij reizen Lauwers. Het zou gaan om leden van de sectorfederatie professionele chauffeurs van Lauwers zelf en van andere ondernemingen uit de provincies Antwerpen en Limburg.

Ze hadden reizigers afgezet voor een wintersportvakantie in Italië en waren samen op de terugweg naar België. Volgens FBAA zijn 29 chauffeurs al met een andere autocar op de terugweg. Rond de middag zullen ze aangekomen zijn. Een derde chauffeur, familie van een van de gewonden, bleef ginder.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees