Remco Evenepoel glundert na eindzege in Algarve: “Had vooraf nog naar mijn vriendin gestuurd dat ik vandaag ging shinen

Remco Evenepoel glundert na eindzege in Algarve: “Had vooraf nog naar mijn vriendin gestuurd dat ik vandaag ging shinen”

Foto: Photo News

Hij heeft het opnieuw gedaan, en hoe. Remco Evenepoel won niet alleen het eindklassement van de Ronde van de Algarve, maar versloeg ook nog eens de wereldkampioen tijdrijden in de slottijdrit. “Hopelijk kan ik straks nog eens bellen met het thuisfront, want het is echt te zot voor woorden wat er nu gebeurd is”, vertelde het 20-jarige fenomeen na aankomst.

LEES OOK.Dubbelslag voor Remco Evenepoel in Ronde van Algarve: supertalent pakt eindwinst én ritzege in slottijdrit

“Ik ben hier heel blij mee”, was de eerste reactie van Evenepoel. “Ik wist dat het 20 kilometer volgas was. Ik ben vrij snel gestart, omdat ik wist dat ik in de heuvelsectie moest recupereren. Ik heb alle mogelijkheden tot recuperatie gegrepen. De communicatie met de auto was perfect, ik kende het parcours volledig uit het hoofd en had een goede dag.”

Berichtje naar ‘Oumi’

De jongeling uit Schepdaal was achteraf zeer gelukkig voor zijn eigen team én het thuisfront. “Ik had ‘Oumi’ (Evenepoels vriendin, nvdr.) voor ik mijn kleren aantrok nog gestuurd dat ik vandaag ging shinen voor ons. Als ik zoiets zeg, zal ik er meestal dichtbij zijn. Ze heeft net examens gehad, we hebben elkaar heel weinig gezien.”

Evenepoel wilde het na aankomst alvast niet hebben over mogelijke klassementsambities in de Giro. “De Algarve is geen koers van drie weken zoals de Giro, dat zal nog wat anders zijn. Ik werk nu gewoon naar mijn eigen doelen toe, over 2 maanden wil ik klaar zijn. Ik werk nu nog naar mijn beste vorm toe. Ik heb dus nog geen topvorm te pakken, maar ik voel me zeker al goed. Tokio? Dat is ook nog ver weg. Nu eerst Tirreno-Adriatico, en daarna zien we wel wat het seizoen brengt. Dit was mijn eerste keer in Portugal en het was echt leuk. Ik ben blij dat ik hier in goed weer mocht rijden, en de wegen waren goed. Het was een toffe week.”

“Rohan Dennis kloppen is zeer moeilijk, dus dat maakt het dubbel zo mooi. Voor het klassement moest ik gewoon zo snel mogelijk rijden, dat die ritwinst erbij komt maakt het extra mooi. Vanavond gaan we met de staff op het gemak iets eten in Lissabon. Hopelijk kan ik straks nog eens met het thuisfront bellen, want het is echt te zot voor woorden wat er hier gebeurd is”, sloot Evenepoel af.

Dennis: “Zagen vorig jaar al dat hij één van de beste ging worden”

Rohan Dennis baalde niet te hard dat hij niet kon winnen zondag. “Ik ben blij met de race vandaag, het is nog maar het begin van het seizoen. De benen voelden goed, zeker voor dit stadium van het seizoen”, aldus de Australiër van Team Ineos. “Natuurlijk had ik graag gewonnen, maar hoed af voor Remco. Ik had wel verwacht dat het close ging zijn, vandaag was hij de sterkste. Misschien dat ik enkele bochten beter kon nemen, maar ik had zeker niet gewonnen dan.”

“Dat hij de komende jaren mijn grote uitdager wordt tegen de klok? Ja, we zagen vorig jaar al dat Evenepoel een van de beste renners in de wereld ging worden. In Yorkshire werd hij tweede, dit seizoen heeft hij elke tijdrit al gewonnen”, analyseert Dennis. “Ik kan daarover gaan stressen, maar dat gaat niets veranderen. Ik moet focussen op mezelf en wat ik kan doen om beter te worden, zodat ik de beste tijdrijder blijf.” En Dennis had nog een kleine waarschuwing in petto voor Evenepoel. “Wanneer ik op mijn best zal zijn? In Tokio”, klonk het met een glimlach.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.