Belgisch beloftenkampioen Toon Vandebosch wordt volgend seizoen prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Belgisch beloftenkampioen Toon Vandebosch wordt volgend seizoen prof bij Pauwels Sauzen-Bingoal

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Pauwels Sauzen-Bingoal heeft zondag na de Sluitingsprijs van Oostmalle nog contractnieuws bekendgemaakt. Belgisch beloftenkampioen Toon Vandebosch wordt op 1 september prof bij het team van manager Jurgen Mettepenningen. Hij blijft volgend veldritseizoen wel hoofdzakelijk actief in de U23-categorie.

De twintigjarige Vandenbosch is na de Nederlander Ryan Kamp, de wereldkampioen bij de beloften, het tweede talent die de kans krijgt om door te groeien naar de profkern van Pauwels Sauzen-Bingoal. Nog binnen de U23-kern van het team kreeg Anton Ferdinande een contractverlenging voor een jaar.

Manager Jurgen Mettepenningen was blij alle sterkhouders aan boord te houden. “2019-2020 was een prachtseizoen met 21 overwinningen in tv-crossen. De acht renners die daarvoor zorgden, blijven ons allemaal trouw. We kunnen voldaan een welverdiende rustperiode aanvatten, om ons daarna met vertrouwen en overgave op de voorbereiding van volgend seizoen te storten. De focus ligt volgend seizoen nog meer op kwaliteit.”

Pauwels Sauzen-Bingoal nam ook afscheid van vijf renners wiens aflopende contracten niet verlengd werden. Victor Vandebosch hing in Oostmalle zijn fiets aan de haak, maar vervoegt straks de omkadering van jeugdploeg Callant-Pauwels Sauzen. Verder vertrekken op 1 maart ook Daan Soete, Diether Sweeck, Yannick Peeters en Jolien Verschueren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.