Chris Verghote neemt afscheid als centrummanager van Deinze

Chris Verghote neemt afscheid als centrummanager van Deinze

Chris Verghote was in zijn functie als centrummanager geregeld te gast op Radio Tequila om weer een nieuw initiatief te promoten. Foto: Roland Aerssens

Zulte - Zultenaar Chris Verghote is aan zijn laatste week bezig als centrummanager van Deinze. Na vier jaar zoekt hij een nieuwe uitdaging. Maar dat betekent niet dat hij de laatste weken uitbolde. Er waren nog heel wat leuke initiatieven en Chris blijft tot de laatste dag actief bezig. Vanaf maart gaat hij zich met zijn bedrijf Pepper & Ginger van uit de Waalstraat in Zulte volledig toeleggen op een rol als freelance marketeer.

“Vier jaar geleden startte Chris als centrummanager van Deinze Winkelstad, de structurele samenwerking tussen de handelaars en het stadsbestuur”, zegt de Deinse schepen van lokale economie Bruno Dhaenens. “De reden voor het stopzetten van onze overeenkomst is tweeledig”, zegt Chris zelf. “Na vier jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een nieuw samenwerkingsakkoord van de Raad van Bestuur lag niet in de lijn van mijn verwachtingen hoe ik de verdere uitbouw van het centrummanagement zie. Ik heb tijdens de voorbije jaren met enthousiasme en passie de ‘brug’ gebouwd tussen de handelaars en stad Deinze en omgekeerd. Ik hoop dat ik de basis heb gelegd voor een mooie toekomst van de vzw. Ik hoop dat mijn opvolger kan afwerken waarmee ik begonnen ben.”

“Samen hebben we gewerkt aan verandering en realiseerden in die tijdspanne heel wat originele en geslaagde initiatieven zoals de campagne ‘Start je droomzaak in Deinze”. Meer dan 80 opstartende handelaars speelden hierop in. Verder zetten we ook onze schouders onder de succesvolle eindejaar- en shop- en winacties, de Fashion Night, het voetbaldorp op het Sint-Poppoplein tijdens het WK, het Huis van de Kerstman en de heropening na langdurige wegenwerken van de N43 tussen Deinze en Astene en omgekeerd eind 2017”, weet schepen Dhaenens.

De campagne ‘Start in Deinze je droomzaak’ overtuigde sinds de start in 2017 eind vorig jaar reeds 82 ondernemers om een handelszaak op te starten. “Veel leegstand is al weggewerkt”, zegt Chris Verghote. “Belangrijk is dat handelszaken die zich elders vestigden of zaken van handelaars die met pensioen gingen niet lang gesloten bleven. Ik neem wel afscheid maar Deinze mag zijn zoektocht niet stoppen en moet vooral mikken op nieuwe kwaliteitsvolle invullingen.”

Uitbollen in de laatste weken deed Chris allerminst. Met Valentijn werden aan de voordeur van ongeveer 200 handels- en horecazaken in Deinze mooie rode ‘hartmatten’ uitgespreid. Begin februari was er ook nog de kunstmarkt Carré d’Art op de locatie van de academie KADE Podiumkunsten in de Kalkhofstraat in Deinze.

“Deinze is een mooie stad in volle opmars met warme mensen, gedreven handelaars en fraaie winkels. Iedereen mag best fier zijn in Deinze. Ik wens de handelaars creativiteit en kracht om constant te blijven vernieuwen. Persoonlijke service, expertise, belevenis en vooral passie maken het verschil”, besluit Chris Verghote.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio