Sociale media lachen met schrijffout op (vals) Vlaams verkeersbord: “Voor die prijs hadden ze toch een extra ‘l’ kunnen kopen”

Sociale media lachen met schrijffout op (vals) Vlaams verkeersbord: “Voor die prijs hadden ze toch een extra ‘l’ kunnen kopen”

Het blijkt te gaan om een oude foto van een computersimulatie. Op de definitieve borden staat “Willkommen” wel met twee l’en geschreven.

Er is hilariteit ontstaan over de veertien nieuwe borden die de Vlaamse overheid langs snelwegen heeft geplaatst en die toeristen in vier talen welkom heten in Vlaanderen. Naast het gepeperde prijskaartje – 330.000 euro – circuleert nu ook een beeld waarop te zien is hoe de Duitse vertaling – “Wilkommen” – fout geschreven is. “Willkommen” schrijf je namelijk met twee l’en. “Voor 330.000 euro hadden ze toch een extra ‘l’ kunnen kopen”, reageerden mensen op sociale media lacherig.

Tot grote opluchting van de betrokken ambtenaren staat ‘Willkommen’ wel degelijk juist geschreven op de veertien geïnstalleerde borden. “Er circuleert nu een foto van een vroege computersimulatie van het nieuwe bord, waarop de Duitse vertaling inderdaad nog een fout bevat”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Op de definitieve borden staan geen schrijffouten. We hebben het allemaal vijf keer nagekeken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees