Nina Derwael begint haar laatste rechte lijn richting Tokio in… Tokio

Nina Derwael begint haar laatste rechte lijn richting Tokio in… Tokio

Foto: BELGA

De wereldbeker gymnastiek in Tokio op 4 en 5 april wordt de eerste wedstrijd van Nina Derwael in 2020. Voor de 19-jarige tweevoudige wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers is het de eerste maar ook belangrijkste stap in de laatste rechte lijn richting de Olympische Spelen.

De wereldbeker in Tokio op 4 en 5 april wordt een essentiële test voor Nina Derwael met het oog op de Olympische Spelen. In het Ariake Gymnastics Centre, dezelfde zaal als tijdens de Spelen, zal de tweevoudige Sportvrouw van het Jaar zich voor het eerst aan haar nieuwe (en moeilijkere) oefening aan de brug met ongelijke leggers wagen waarmee ze op zondag 2 augustus voor Belgisch olympisch goud wil zorgen. Het wordt een generale repetitie avant la lettre. Teamgenote Senna Deriks, net als Derwael een certitude in de Belgische olympische ploeg, reist mee naar Tokio om aan de olympische zaal te wennen, maar zal niet deelnemen aan de competitie. De kans bestaat dat Derwael nadien ook nog deelneemt aan het EK turnen (1-3 mei) in Parijs, maar dat is nog niet beslist. Momenteel bereidt Derwael zich in de topsporthal in Gent samen met tien andere gymnasten die in de running zijn voor een plaats in het Belgisch olympisch team voor op de Spelen.

De Belgische turnmeisjes plaatsten zich begin oktober voor de Olympische Spelen in Tokio, op het WK turnen in Stuttgart. De Belgische ploeg eindigde op de tiende plaats met in totaal 161.238 punten. De ploeg bestond uit Nina Derwael, Senna Deriks, Maellyse Brassart, Jade Vansteenkiste, en Margaux Daveloose. Naast Derwael zijn nog tien andere meisjes in de running voor een plaats in het Belgische team.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.