Verken het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad zoals u het nog nooit verkende: met onze unieke Relive-video

Dit wielerjaar steekt Het Nieuwsblad een tandje bij: in het voorjaar zullen wij de parcoursen van de grootste klassiekers verkennen zoals u ze nog nooit verkende. Te beginnen met de 75ste Omloop Het Nieuwsblad aanstaande zaterdag, traditioneel de Vlaamse openingsklassieker. Aan de hand van een unieke Relive-video kunnen wij u voor het eerst echt tonen waar en hoe de renners zaterdag door de Vlaamse Ardennen zullen rijden.

Wat is Relive?

Relive is een app voor de smartphone. Het is een beetje zoals de bekende wielerapp Strava, maar dan helemaal anders. Op beide apps kan je jouw trainingsactiviteiten bekijken maar waar bij Strava de nadruk vooral ligt op cijfers en prestaties, focust Relive op “de totaalervaring”. Met Relive kan je jouw fietstocht achteraf omzetten in een video waarin je via een 3D-kaartje meegenomen wordt langs je route. Als je onderweg zelf foto’s of video’s maakt, kunnen die ook toegevoegd worden aan het kaartje. Op die manier krijg je een videofilm van jouw trainingsactiviteit. Het gaat simpel in zijn werk: download de app, verbind je gps-systeem en Relive doet de rest.

“Het is leuk dat je aan mensen kan tonen wat je gedaan hebt en waar je bent geweest”, vat Laurent Dieste van Relive het samen. “Naast de droge cijfers kan je met je video de mensen echt meenemen in je ervaring. Als we onze moeder of ons lief vertellen dat we honderdvijftig kilometer gefietst hebben langs die weg en die heuvel, weten ze niet echt waar we mee bezig waren. Met de video, kunnen ze het wel mee volgen. Dat maakt ons concept uniek.”

Perfecte voorbeschouwing

Bij Het Nieuwsblad gebruiken wij de app als een ideale voorbeschouwing op de klassiekers. Vooral in de Vlaamse Ardennen met het vele draaien en keren over smalle wegeltjes en bergjes ben je als kijker (maar ook als renner!) al snel het noorden kwijt. Door deze video zie je waar en wanneer de cruciale punten gesitueerd zijn op het parcours.

13 hellingen, 9 kasseistroken

De Omloop Het Nieuwsblad mag ook hier de spits afbijten. In bovenstaande video kan je zijn waar de 13 hellingen en 9 kasseistroken zich bevinden op het 207 kilometer lange parcours (inclusief de zeven kilometer van de officieuze naar de officiële start). Foto’s op enkele cruciale punten zorgen voor een unieke en overzichtelijke totaalbeleving.

Download hier zelf de Relive-app!

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.