Claude Nijs brengt ‘Een liberale blik op het leven’ bij Willemsfonds Deinze

Claude Nijs brengt ‘Een liberale blik op het leven’ bij Willemsfonds Deinze

Claude Nijs Foto: Twitter

Deinze / Nevele - Op woensdag 4 maart verwelkomt Willemsfonds Deinze Claude Nijs als gastspreker in de kelder van de bibliotheek op de Markt in Deinze. De spreker zal het hebben over een liberale blik op het leven.

Voorzitster Annie Mervillie: ‘Claude Nijs is afstammeling van een gekende Deinse ondernemersfamilie, gespecialiseerd in restauratie van monumenten en historische gebouwen. Het bedrijf P. Nijs is een typisch familiebedrijf dat nu in de vierde generatie geleid wordt door Claude en zijn broer Xavier. Als voorbeeld van hun specialisatie in de restauratie van erfgoed zoals dakwerk, metselwerk of schrijnwerk, kunnen we vermelden dat ze momenteel volop bezig zijn met het restaureren van het kerkje van Bachte. Later dit jaar, op zondag 17 mei, houden ze er een openwervendag.’

Claude Nijs is gewezen voorzitter van de liberale denktank Liberales. Hij heeft tijdens zijn voorzitterschap, van 2013 tot 2019, nauw samengewerkt met Dirk Verhofstadt. Samen stonden zij in voor een wekelijkse nieuwsbrief en vele lezingen die vooral plaats vonden in Het Liberaal Archief, nu Liberas, op het Kramersplein te Gent.

‘De titel van zijn voordracht is heel toepasselijk: ‘Een liberale blik op het leven’. In zijn betoog laat Claude zien hoe het liberale gedachtengoed zich heeft ontwikkeld. Hij focust daarbij eerder op het levensbeschouwelijke dan op concrete partijpolitiek, maar dit betekent niet dat deze los van elkaar staan. In het kader van, enerzijds, de nakende voorzittersverkiezingen bij Open VLD en, anderzijds, de opmars van de streng religieuze en nationalistische ideeën, is het voor een liberale partij belangrijk opnieuw een blik te werpen op haar fundamenten. Enkel met een stevige kennis van die fundamenten kan de liberale partij erin slagen haar aanhang duurzaam aan zich te binden.  Het wordt een avond waarvan u zeker iets zal opsteken,’ besluit de voorzitster.

Praktisch

Wanneer: woensdag 4 maart 2020 om 19.30 u.

Waar: Kelder Bibliotheek, Markt, Deinze

Toegang: € 5, een drankje is inbegrepen. Inschrijving tegen uiterlijk 28 februari via: willemsfondsdeinze@telenet.be, bart.provijn@telenet.be of de bestuursleden Annie Mervillie, Bart Provijn, Arlette Baudewijns, Doris Louyet, Carine Plas, Jean-Jacques Torck, Rita Van Neste en Hermine Verliefde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio