116 Belgen zitten vast in hotel op Tenerife nadat Italiaanse man besmet blijkt met coronavirus, 1.000 gasten in quarantaine

Een hotel op het Spaanse eiland Tenerife is volledig in quarantaine geplaatst, nadat een Italiaanse man besmet bleek met het coronavirus. 1.000 hotelgasten mogen hun kamer niet verlaten, onder wie ook 116 Belgen en 2 Nederlanders.

OPROEP. Bevindt u zich in het Costa Adeje Palace Hotel op Tenerife? Laat het ons dan weten, en vergeet zeker uw gsm-nummer niet te vermelden!

Een 69-jarige Italiaanse dokter uit Lombardije, waar al zeven mensen stierven en minstens 229 mensen besmet raakten met het coronavirus, was al zes dagen met zijn vrouw op vakantie in het ‘H10 Costa Adeje Palace Hotel’ in het zuiden van het eiland. Hij voelde zich naar verluidt al enkele dagen ziek, en ging naar een privékliniek in het stadje Adeje. Toen hij maandag positief testte op het coronavirus, werd hij geïsoleerd in een nabijgelegen ziekenhuis.

Ook de vrouw van de arts is besmet van het virus, wat het totaal op vijf besmettingen brengt in Spanje. Ook op 31 januari en 9 februari doken al besmettingen op, maar die patiënten zijn al genezen.

1.000 gasten moeten in hotelkamer blijven

De gezondheidsdiensten van de Spaanse regio beslisten intussen uit voorzorg wel om het hele hotel in quarantaine te plaatsen. Aangezien de Italiaanse man een hele week nietsvermoedend rondliep in het vakantieoord, houden de autoriteiten er ernstig rekening mee dat hij anderen heeft besmet. De 1.000 hotelgasten mogen hun kamer niet verlaten, onder wie ook 116 Belgen. Terwijl gezondheidsmedewerkers de gasten controleren op besmetting, patrouilleren politieagenten rond het hotel in het zuiden van het eiland, zodat niemand het gebouw kan betreden of verlaten.

Een Britse hotelgast verklaarde via telefoon aan het Franse persagentschap AFP dat het hotel de klanten verwittigde door een briefje onder hun deur te schuiven. Op het briefje stond dat het hotel gesloten was en dat ze op hun kamer moesten blijven. “Spijtig genoeg moeten we u informeren dat het hotel gesloten is om gezondheidsredenen. U moet op uw kamer blijven”, stond op het briefje, in verschillende talen.

110 Belgen

“TUI heeft momenteel contact met de lokale autoriteiten en het management van de H10-hotelketen om meer informatie te verkrijgen”, aldus Piet Demeyere, woordvoerder van TUI. “Voor vakantiegangers die de komende dagen in dit hotel moeten verblijven, zal TUI al het mogelijke doen om hen zo snel mogelijk van de situatie op de hoogte te stellen en hen een alternatieve oplossing te bieden”, klinkt het.

116 Belgen zitten vast in hotel op Tenerife nadat Italiaanse man besmet blijkt met coronavirus, 1.000 gasten in quarantaine
De boodschap die uithangt in het ‘H10 Costa Adeje Palace Hotel’ op Tenerife. Foto: Twitter
Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN