Column

Schoon matchke: Tai Chi

Schoon matchke: Tai Chi

Foto: Tai chi-school De Zachte Kracht

Deinze / Nevele - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt voor elke thuiswedstrijd van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd tegen Winkel Sport, op zaterdagavond 29 februari om 20 u in het Burgemeester Van de Wielestadion in Deinze.

Schoon matchke: Tai Chi

Francine loopt op een roze wolkje de laatste tijd. Alles loopt zo lekker dat ze er bijna ongerust van wordt. Ze voelt zich vederlicht nu ze naast haar fitnessuren ook nog de Tai Chi lessen in de Ceder volgt. Ze poetst, kookt en huppelt de dag door met een kamerbrede ‘smile’ en geniet van het leven als nooit tevoren. Vorige week zag ze haar idool André Hazes live in Waregem en bij een bezoekje aan radio Tequila op zondag mocht ze op schoot bij Garry Hagger! Haar allermooiste moment.

Vandaag doet ze het even rustig aan. Ze bereidt voor Gerard een grandioos stel hespenrolletjes in de kaassaus, zijn ‘all time” favorietje! Achter haar keukengordijntje ziet ze haar echtgenoot bezig in de tuin, omgeven door tulpen, voorbodes van een zachte lente.

Met een hotelbelletje rinkelt ze hem binnen voor de koffie. Vanavond speelt SK Deinze thuis tegen hekkensluiter Sint-Eloois-Winkel. Francine wil graag weten of ze alweer zullen winnen…

- Mijne lieve tuinkabouter, vertel! We are de champions my friend, zeker? En leg mij ne keer uit, wa is da, de play offs? Ik zie deur dienen bos de bomen niet meer, ze! Kampioen es kampioen en daarmee basta! Punt!
- Schat dat es een geniale uitvindinge van den voetbalbond! Een achtercompetitie veur nog wa inkomsten mee te pakken. Pas op, hé, ze halveren de punten waarveuren da ge zo hard gevoetbald hebt! Mijn tenen krullen daarvan, echt waar!
- En de VAR in eerste klasse, wat es mij da jong? Wa zitten die brave ventjes daar te doen in da buske? “Clear error”, jawadde! Ik ben een huisvrouwke en ik zie flagrante onbestrafte fouten! Zonder “slow motion”!
- Francineke, die gasten zitten daar omdat den arbieter ook maar ne mens es. Ze trekken toch schone lijntjes hé, want buitenspel met een teenlengte hebben ze gezien! Een vieze penalty, dat es wa minder… Groot gelijk, wijveken!
- Maar goe, Gerard, straks tegen Winkel pakken we toch die drie punten opnieuw hé? Ik botste op onze keepere Vandenberghe gisteren in Delhaize en den Tom wil persé zijne zoveelsten “clean sheet’ pakken. En ik maar knikken! Ventje, wat es da veur iets, een “clean sheet”?
- Vree simpel, lieveken. Dat es ‘de nul houden’, geen goole binnenkrijgen, nie laten scoren! Dat es gelijk bij ons in de slaapkamer, mijn Francineke heeft al veertien dagen een “clean sheet”…
- Tai Chi liefje, sorry… Innerlijke bewegingskunst …

FootDinner                 

Op zaterdag 29 februari januari ontvangt KMSK Deinze Winkel Sport. Jullie worden verwacht om 17.45 u met cava en hapjes als aperitief. De match tussen Deinze en Winkel Sport start om 20 u.

Het menu voor deze wedstrijd wordt verzorgd door De Feestarchitect: verwelkoming met hapje: Goblet: Carpaccio St-Jacobsvrucht / Crème van erwt / Piment d'espelette – VOORGERECHT Skreihaasje / Packsoy / Mangalica / Yuzu – HOOFDGERECHT Kalfstournedos / Oesterzwam & sjalot / Geconfijte aardappel / Poivre saus – DESSERT Gebak van Bakkerij Chris uit Vinkt. Wie geen vis lust, vermeldt dat bij de inschrijving.

Het kost €65. Aperitief, wijnen, pilsbier, frisdranken en waters zijn tijdens het FootDinner inbegrepen tot 19.45 u. Kinderen betalen €20. Een VIP-tribunekaart kost € 15 voor de niet-abonnees.

Inschrijven kan je hier nog tot woensdagavond 26 februari.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio