Onderzoek moord Sofie Muylle zo goed als afgerond

Onderzoek moord Sofie Muylle zo goed als afgerond

Foto: Simon Mouton

Roeselare / Knokke-Heist -

In de zaak rond de dood van Sofie Muylle heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van de Roemeense verdachte met twee maanden verlengd. Na ruim drie jaar is het onderzoek ondertussen zo goed als afgerond, want het is enkel nog wachten op het eindverslag van de gerechtspsychiaters.

Het lichaam van de 27-jarige vrouw uit Roeselare werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. Uit de eerste vaststellingen van de wetsdokter bleek dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het echter onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Ontkennen

Op 26 juni 2017 werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Het DNA van de verdachte werd aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer, maar C. blijft ontkennen dat hij de vrouw vermoordde. Uit een rapport van de gerechtsdeskundigen leidt de verdediging af dat er van een moord mogelijk zelfs helemaal geen sprake is.

Alexandru C. werd in de loop van het onderzoek ook aangehouden voor verkrachting, foltering en aanranding, telkens met de dood tot gevolg. Als de verdachte op een assisenproces vrijuit zou gaan voor moord, hangt hem voor die feiten nog steeds 30 jaar opsluiting boven het hoofd. Voor een correctionele rechtbank zou hij daarvoor tot 20 jaar cel riskeren.

Het onderzoek naar de feiten zat al een tijdje in een eindfase, maar het bleef lang wachten op het psychiatrisch rapport. De verdediging kreeg zoals gebruikelijk de kans om hierover vragen te formuleren, waarna het eindverslag zal opgesteld worden. Daarna kan het parket een eindvordering opstellen, met het oog op de verwijzing naar het hof van assisen.

Corrigeer

NIEUWS