Nog één keer oefenen voor zaterdag 29 februari

FOTO. Lalotte, de horecadroom van Patricia is echt

Ooit was het het brouwershuis van Pieyns en met een klein tijdssprongetje is zaterdag de cirkel rond in Dorp-Oost 5. Het statige huis dat u de laatste jaren kende als VROB-pleisterplaats is dan (en nu al) horecazaak Lalotte. Het prachtige terras werd dinsdagmiddag tegen de klok opgebouwd, maar gisteravond waren de eerste gasten op post om te zien dat de droom van Patricia Van De Weghe echt is, Van horeca, naar zelfstandige, naar politica en weer naar zelfstandige. Nog een cirkel die opnieuw rond is.

"Het is de tweede try-out", vertelt Patricia. "Vorige week verjaarde onze dochter, en dan hebben we voor haar vrienden de ontbijtformule getest, nu wou ik voor een dertigtal personen de andere shift - met hapjes en uitgebreide apero-schotels - uittesten. Het is de bedoeling om de details die nog moeten aangepast worden zo snel mogelijk in orde te brengen tegen de opening nu zaterdag."

Of u Dorp-Oost 5 al kende of niet, u kan zich door het lounge-interieur met donkere en erg warme tinten alleen maar laten verrassen. Let op de authentieke details die in het 19de eeuwse huis weer tevoorschijn zijn getoverd zoals de originele hoge plafonds met lambrisering. De decoratieve bloemenwand met bijpassende vazen, de prachtige luchters, oude schilderijtjes en tekeningen ("van mijn grootvader", klinkt het) en een leeshoekje in de iets rustiger ruimte links van de gang geven het rustige cachet aan de zaak. Lalotte is stijlvol en nodigt uit om te genieten. "We hebben bewust zoveel mogelijk met vakmensen uit de directe omgeving gewerkt, zowel voor de materialen als de inrichting", zegt de gastvrouw.

Het brengt ons naadloos bij de uitgebreide menukaart, want Patricia hanteerde daar hetzelfde principe bij haar keuze van leveranciers. Een vlugge blik leert ons dat je er eigenlijk de dag door kan eten: naast een uitgebreide brunchformule, zijn er twee andere ontbijtformules - een Laura en een Charlotte - en nog eens twee mini-versies. Ontbijt is in Lalotte trouwens een langgerekt begrip. Het is verkrijgbaar tot 13.30 uur. Het aansluitend koffiemoment wordt gevuld met verwenbordjes, ijscoupes, chocomousse en zoveel meer. De aperokaart en de bijhorende gerechtjes lopen ook gewoon door van 11 uur tot 's avonds. Twaalf aperitiefschotels maken de keuze moeilijk. Wie het graag lang en uitgebreid doet, kan het "loungy dinner around the world" bestellen. Meteen heeft u een geldige reden om te blijven hangen. 

Ook de drankenkaart is meer dan uitgebreid: naast het gewone aanbod zijn er liefst tien verschillende gin-tonics, vier cocktails en een vijftiental aperitieven die de kaart vullen. Ook het mocktail en apero-zonder-alcoholaanbod is ruim. Bubbels, een evenwichtige wijnkaart (wit, rood, rosé), een whisky-rum en digestiefaanbod maken het keuzeboekje vol. 

"Een zaak zoals we er nog geen hebben in Lochristi, met een authentieke lounge-stijl en een kaart die meteen een herkenbare stempel zet op het geheel" : we hoorden de commentaar van een van de tevreden gasten op de tweede try-out. Een mooie samenvatting van Lalotte, de droom van Patricia Van De Weghe die waarheid werd. Vanaf zaterdag kan u er zelf van meegenieten.

Lalotte, Dorp-Oost 5 in Lochristi. Vanaf zaterdag (8.30u-24u), ook op zondag (8.30u-22u), maandag (8.30u-22u), dinsdag (8.30u-13u) en vrijdag (8.30u-24 u). Ontbijt, brunch, apero, koffie. De hele dag door genieten. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio