Motoren Françoys neemt Pump Fleet Services over

Motoren Françoys neemt Pump Fleet Services over

Foto: if

Geraardsbergen - Motoren Françoys uit Melle kondigt de overname aan van Pump Fleet Services uit Geraardsbergen. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen en pompen en gaan voortaan als ‘The Rotating Company’ door het leven.

“We willen elkaar versterken door kennis en expertise uit te wisselen om zo onze klanten beter te dienen. We verwachten een mooie groei, zowel in medewerkers als in omzet” klinkt het bij Emmanuel Buyck van Motoren Françoys en Hans Van Der Eecken van Pump Fleet Services.

"Motoren Françoys ontstond in 1991 en levert producten en diensten op elektrische aandrijvingen en rotating equipment voor de industriële sector. Het bedrijf heeft vestigingen in België en Noord-Frankrijk." Sinds 2013 nam Emmanuel Buyck de operationele leiding over.

Eén van de activiteiten van Motoren Françoys is de revisie en verkoop van industriële pompen. Zo kwam het ook in contact met Hans Van Der Eecken, zaakvoerder van Pump Fleet Services, dat in 1998 werd opgericht en gespecialiseerd is in die activiteit. “We kennen elkaar al een tijdje en hebben allebei de ambitie om verder te groeien. Al snel werd duidelijk dat we complementair zijn. Deze acquisitie zal alleen maar voordelen opleveren” klinkt het bij Emmanuel Buyck.

Hans Van Der Eecken: “Met mijn 40 jaar ervaring kan ik mij voortaan concentreren op het aanbieden van concrete oplossingen en services. Dat strookt ook volledig met het DNA van Pump Fleet Services. Door samen te gaan geven we perspectief aan een versneld groeiscenario." Voortaan zal de holding The Rotating Company heten.

Voor de 40 medewerkers die nu al bij Motoren Françoys en Pump Fleet Services aan de slag zijn, verandert er weinig. "Dankzij de acquisitie zullen er zelfs meer middelen voor opleidingen ter beschikking komen. Dat moet van de holding ook een aantrekkelijke werkgever maken. We zijn een onderneming op mensenmaat, maar wel ambitieus. De komende jaren willen we zowel in opdrachten als mensen verdubbelen” aldus Emmanuel Buyck, zaakvoerder van Motoren Françoys.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio