Pech voor Club Brugge: Ruud Vormer is enkele weken out, ook Emmanuel Dennis reist niet mee naar Manchester

Pech voor Club Brugge: Ruud Vormer is enkele weken out, ook Emmanuel Dennis reist niet mee naar Manchester

Vormer kwam gehavend uit de strijd tegen Charleroi. Foto: Photo News

Domper voor Club Brugge. Blauw-zwart speelt donderdag de return in de Europa League tegen Manchester United, in het mythische Old Trafford. Daarbij zal het geen beroep kunnen doen op aanvoerder Ruud Vormer en aanvaller Emmanuel Dennis, trefzeker in de heenmatch. Beiden zijn “onvoldoende hersteld” van het duel tegen Charleroi. Vormer liep een knieblessure op en is zelfs enkele weken buiten strijd.

LEES OOK (N+).Stalen defensie, papieren aanval: Club Brugge valt uiteen in twee blokken

De middenvelder reageerde op de site van de club op het slechte nieuws. “Natuurlijk is het balen dat ik niet mee kan afreizen naar Manchester. Ik kreeg een kwalijke trap tegen de knie in onze thuiswedstrijd tegen Charleroi en bleef hinder ondervinden. Onderzoek vandaag wees uit dat ik enkele weken aan de kant zal moeten blijven. De bekerfinale is mijn volgende doel nu.” De bekerfinale wordt op zondag 22/3 afgehaspeld, het wordt een race tegen de klok.

Ook Eder Balanta is er niet bij in Manchester, de Colombiaan is geschorst. Coach Clement kan wel weer beroep doen op Krépin Diatta, die door overbelasting de duels tegen United en Charleroi aan zich had laten voorbijgaan.

Maxim De Cuyper, de 19-jarige flankspeler die debuteerde tegen Man United, is er opnieuw bij en mag dromen van minuten op Old Trafford.

LEES OOK. Manchester United-supporters richten zich in open brief tot burgemeester van Brugge: “We vreesden voor onze veiligheid”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.