De lente begint in de Tolpoortstraat

De lente begint in de Tolpoortstraat

In de Brieltuin maakte men bloemetjes voor HupHub Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Komend weekend verandert de Deinse Tolpoortstraat in een heus bloemenparadijs. Niet minder dan 4000 kleurrijke voorjaarsbloeiers en planten zullen van vrijdag 28 februari tot zondag 1 maart de straat opfleuren en ook de etalages in de straat worden door de handelaars in een sfeervol en kleurrijk lentethema gestoken. Klanten die tijdens deze actie langskomen mogen ook een bloemetje of plantje uitkiezen en meenemen.

“Met deze actie willen we niet alleen onze straat in de bloemen zetten, maar ook alle klanten”, zegt Bart Debbaut, zaakvoerder van Pralinja en verantwoordelijke van de Tolpoortstraat. “Klanten die tijdens deze actie langskomen mogen, zolang de voorraad strekt, een bloemetje of plantje uitkiezen en meenemen. We hopen zo de lente uit te dragen over Deinze en omstreken en dat vanuit de Tolpoortstraat”.

Voor deze actie sloegen alle handelaars in de straat de handen in elkaar. Een initiatief dat ook meteen door Deinze Winkelstad vzw werd omarmd en ondersteund. “Dergelijke initiatieven juichen we toe”, zegt Hans D’Hulster, voorzitter van Deinze Winkelstad vzw. “We kunnen vanuit de vzw tal van activiteiten bedenken maar een actie is zoveel sterker als deze vanuit de handelaren zelf komt”.

In het totaal nemen er niet minder dan 27 handelaren deel aan deze lenteactie. Keuze genoeg dus voor een gezellige winkeldag met als extraatje mooie lentebloemen voor in de tuin of op het terras.

Deelnemende handelaren: Belcoprint, New Jewel, Braavo, Hema, Marie Millart, Hunkemöller, Imago, Hans Anders, Dominique, Pralinja, Grusenmeyer Men, As Repair shop, Pearle, Parfumerie Decaluwé, Tom Poes, Monthur, Vergeten verlichting, Moden Gaby, Grusenmeyer Lady, Lawrence House, KDKes, Spazio, Martiline, Nancy Store, Standaard Boekwinkel, Magino, Zuskus en Gigi Retro Kitchen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio