Djaro Colpaert is de nieuwe centrummanager van Deinze

Djaro Colpaert is de nieuwe centrummanager van Deinze

Chris Verghote, links, wordt opgevolgd door Djaro Colpaert. Foto: IF

Deinze / Nevele - Deinze Winkelstad moest begin februari op zoek naar een nieuwe centrummanager. Na vier jaar intensief samenwerken stopten vzw Deinze Winkelstad en centrummanager Chris Verghote hun samenwerking in onderling overleg. Djaro Colpaert staat nu klaar om Chris op te volgen als nieuwe centrummanager en dat onder het toezicht van een nieuwe raad van bestuur.

Positieve evolutie

De afgelopen jaren evolueerde de stad Deinze in de goede richting. Het stadsbestuur voorziet het almaar groeiend aantal inwoners, intussen meer dan 43.500 inwoners, van nieuwe infrastructuur zoals onder meer Leietheater, DC Leiespiegel, een vernieuwde sporthal en dorpskernen. De dynamiek liet zich ook voelen bij het handelsbeleid dat Chris Verghote zeer goed commercieel wist te vertalen in het aantrekken van nieuwe handelaars. Meer dan 80 nieuwe handelaars verstevigen intussen de winkelkern. Samen met een grote schare aan sterke bestaande handelaars kan Deinze een rijk winkelaanbod voorleggen.

Chris Verghote laat mooie erfenis na

Chris Verghote zorgde als centrummanager voor een structurele samenwerking tussen de handelaars, vzw Deinze Winkelstad en het stadsbestuur. Met veel enthousiasme en passie creëerde Chris belevingsvolle acties en trok hij nieuwe handelaars aan. Na vier jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Schepen van lokale economie Bruno Dhaenens blikt tevreden terug op de samenwerking. “Er is succesvol gewerkt aan verandering en er zijn originele en geslaagde initiatieven zoals het Huis van de Kerstman, de Fashion Night en Day gerealiseerd. Vooral de campagne ‘Start je droomzaak in Deinze’, was bijzonder succesvol met meer dan 80 opstartende handelaars”.

Nieuwe raad van bestuur

Eind 2019 werd het bestuur van vzw Deinze Winkelstad vernieuwd. De nieuwe voorzitter Hans D’Hulster van Optiek Oclusive wist op korte tijd met Chris Verghote en de nieuwe bestuursleden Lieven De Clercq, Bart Vandekerckhove, Jürgen Deswaef, Bart Debbaut en Yannic Demeyer een nieuw plan 2020 uit te werken. Er werd daarbij nauw samengewerkt met burgemeester Jan Vermeulen en schepen Bruno Dhaenens als vertegenwoordigers voor het stadsbestuur. Bovendien moest er ook een opvolger gevonden worden voor Chris Verghote. De raad schuift nu na gesprekken met meerdere kandidaten unaniem Djaro Colpaert naar voren als nieuwe centrummanager.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio