Werkstraf van 120 uur voor overval op kippenkraam in Londerzeel

Werkstraf van 120 uur voor overval op kippenkraam in Londerzeel

(archiefbeeld - themabeeld) Foto: Tom Palmaers

Londerzeel -

Een 22-jarige vrouw en een 24-jarige man zijn woensdag allebei veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat ze mee verantwoordelijk waren voor de gewapende overval op een kippenkraam in Londerzeel. De jonge vrouw werkte in het kraam als jobstudente en had de overvallers informatie gegeven terwijl de jongeman de daders vervoerd had.

De overval vond op 18 oktober 2017 plaats in Londerzeel. Twee daders overvielen de jobstudente en de uitbaatster van het kippenkraam, bedreigden hen met een wapen en gingen er vandoor met 2.250 euro. Zowel de uitbaatster als de jobstudente was erg onder de indruk van de feiten, maar enige tijd later dook via Snapchat een filmpje op waarin de jobstudente te zien was in een auto met drie mannen die het geld van de overval verdeelden.

Eigen idee

Onderzoek van haar gsm wees ook uit dat ze sms’en had uitgewisseld met de overvaller. Geconfronteerd met die elementen bekende de jobstudente al snel dat vrienden van haar achter de overval zaten en dat zij hen cruciale informatie had gegeven. De twee overvallers bleken minderjarigen, die al meermaals in aanraking met de jeugdrechter waren gekomen. De derde man, die chauffeur had gespeeld, was een meerderjarige vriend.

Voor de rechtbank werd niet duidelijk van wie het initiatief voor de overval uitging. De man die chauffeur had gespeeld, wees naar de jobstudente, maar zij betwistte. “Het was hun eigen idee”, klonk het. “Ze hadden al zo vaak gezegd dat ze een overval gingen plegen dat ik het niet meer geloofde.”

De rechtbank bevond beide verdachten schuldig en legde hen een werkstraf van 120 uur op. Als ze die niet uitvoeren, wacht hen een gevangenisstraf van twee jaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees