Kinderen op school van Britse prins George en prinses Charlotte in quarantaine geplaatst uit vrees voor corona

Kinderen op school van Britse prins George en prinses Charlotte in quarantaine geplaatst uit vrees voor corona

Prins William en Kate, met hun kinderen Charlotte en George. Foto: Photo News

Op de lagere school van prins George en prinses Charlotte zijn enkele kinderen thuis in quarantaine geplaatst uit vrees voor besmetting met coronavirus.

Vier leerlingen van de Thomas Battersea school in het zuidwesten van Londen zijn deze week naar huis gestuurd. Twee van de kinderen hadden griepachtige symptomen na een reis naar Noord-Italië. De vier kindjes werden getest op het virus Covid-19, de nieuwe - gevaarlijke - variant van de coronavirussen. Voorlopig moeten zij thuis wachten op de resultaten.

Net op die school zitten ook de Britse prins George (6) en zijn zusje prinses Charlotte (4), de kinderen van de Britse prins William en zijn echtgenote Kate.

De school reageerde zelf al op het nieuws: “Zoals alle scholen nemen we de potentiële risico’s die verband houden met de verspreiding van Covid-19 zeer serieus en volgen we daartoe de instructies van de regering op.” De ouders van de school kregen een mail toegestuurd met instructies om risico’s te beperken. Het gaat onder meer om het regelmatig wassen van de handen.

Meer dan 40 Britse scholen worden intussen bedreigd door het virus, sommigen hebben preventief de deuren gesloten.

bekijk ook

Te schattig: prins George gaat uit zijn dak wanneer zijn favoriete voetbalploeg scoort

Dat had Kate Middleton duidelijk niet verwacht: ondeugende prinses Charlotte steekt tong uit naar pers

Corrigeer

MEER NIEUWS