Julie Allemand naar kwartfinale Euroleague, Kim Mestdagh en Jana Raman naar kwartfinale EuroCup

Julie Allemand naar kwartfinale Euroleague, Kim Mestdagh en Jana Raman naar kwartfinale EuroCup

Julie Allemand Foto: BELGA

Verschillende Belgian Cats doen het ook uitstekend in de Europese clubcompetities. Na Emma Meesseman, met het Russische Ekaterinburg, plaatsten ook Julie Allemand zich met het Franse Lyon (Euroleague), Kim Mestdagh met het Franse Charleville en Jana Raman met het Spaanse Valencia (EuroCup) zich voor de kwartfinales.

Julie Allemand (7 punten, 8 assists) won op de laatste speeldag van de reguliere fase van de Euroleague met het Franse Lyon en met 78-65 tegen het Turkse Fenerbache Istanbul. Belgisch kampioen Castors Braine verloor op de laatste speeldag (poule A) met 65-89 van Praag en is uitgeschakeld. In de FIBA EuroCup Women zegevierde Kim Mestdagh (14 punten, 8 punten, 3 assists) met Charleville en met 83-73 tegen het Poolse Polkowice. Ook collega Cat Jana Raman (8 punten, 8 rebounds) won met Valencia en met 72-50 tegen het eveneens uit Spanje afkomstige Bizkaia en plaatste zich voor de laatste acht in de FIBA EuroCup Women. Valencia en Charleville hadden ook de heenwedstrijd gewonnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.